Ispumpavanje traje

Studentski restoran Index potpuno poplavljen. Šteta je ogromna

Ingrid Šestan Kučić

Foto: V. KARUZA

Foto: V. KARUZA

Nakon višetjednih radova i jučerašnjeg generalnog čišćenja studentski je restoran trebao ovaj vikend otvoriti vrata, ali prema trenutnim procjenama to se neće dogoditi idućih tjedan danaU studentskom restoranu Index još uvijek traje ispumpavanje vode koja je u taj objekt prodrla u srijedu navečer, a ravnatelj Studentskog centra Rijeka, Goran Manestar, kaže da iako su vatrogasci pokušali odmah sanirati štetu došlo je do novog prodora.


– Sve je poplavljeno. Bilo je pola metra vode i nakon što su je vatrogasci uspjeli spustiti na 17 centimetara došlo je do novog prodora tako da je u tijeku ponovno ispumpavanje. Kolika je šteta trenutno ne znamo, ali je velika. Poplavljeni su strojevi, kao i dio stvari u skladištu.
Tek će sada tehničari krenuti u pregled i ispitivanje ispravnosti, međutim sigurno je da Index u subotu, kako je bilo planirano, neće proraditi, kaže Manestar.
Naime, nakon višetjednih radova i jučerašnjeg generalnog čišćenja studentski je restoran trebao ovaj vikend otvoriti vrata, ali prema trenutnim procjenama to se neće dogoditi idućih tjedan dana.
Do prodora vode došlo je i na Kampusu, no kako navodi Manestar riječ je o manjim poplavama garaža i nekoliko objekata.