Covid-19 u Rijeci

Strah od koronavirusa na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Pogledajte poruke kojima dvojica studenata javljaju da su zaraženi

P. N.

Snimio Silvano Ježina

Snimio Silvano Ježina

Molim vas, napisao je student, objavite ovo i pomognite nam da sačuvamo zdravlje.Student Tehničkog fakulteta u Rijeci našem portalu požalio se da se tamo i dalje održavaju ispiti uživo, a u isto vrijeme studenti su dobili informaciju da su dvojica kolega s njihove godine pozitivni na koronavirus.


– Bila je održana sjednica Vijeća pred dva tjedna te se kao razlog održavanja ispita uživo navodi samo smanjenje mogućnosti prepisivanja. Kako se to na drugim fakultetima rješava? Zašto se nadležni ne potrude i izbore za nas da ljeto provedemo normalno, a ne u izolaciji? Stožer je jasno zabranio veća okupljanja u zatvorenom prostoru, a nas stavljaju po 60 i više u predavaonu, javio je našem portalu student koji je želio ostati anoniman.


Molim vas, napisao je, objavite ovo i pomognite nam da sačuvamo zdravlje.
Uz ovu poruku priložio je dvije poruke, koje su kolegama poslali na koronavirus pozitivni studenti.


U jednoj poruci stoji: “Dragi ljudi, javljam vam da sam bolestan, pozitivan na Covid-19. Na dan 29.6. sam bio na faksu, u masi, prije i poslije roka iz “čvrstoće”. Ja sam u karanteni od 1.7. do 15.7., nadam se da ste svi zdravi i da će tako i ostati.”Drugu poruku piše student, koji također izvještava kolege da je pozitivan na koronavirus.