TZ Kvarnera

Online edukacija: Što ako turist mora u samoizolaciju

Alenka Juričić Bukarica

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto Grgo Jelavic/PIXSELL

Pod kojim uvjetima je stranim državljanima omogućen ulazak u Hrvatsku, zašto je važno ispuniti obrazac EnterCroatia, koje su lokacije PCR i brzih antigenskih testiranja neke su od obrađenih temaRIJEKA – Turistička zajednica Kvarnera organizirala je prvu od ukupno četiri online edukacije koje će se održavati tijekom mjeseca travnja, a bit će u potpunosti posvećene vlasnicima obiteljskog smještaja s područja Kvarnera.
Cilj edukacija je pomoći i usmjeriti iznajmljivače u njihovom poslovanju u okolnostima pandemije te im pružiti adekvatnu pripremu i informacije za nadolazeću turističku sezonu. Tako su kroz ovu prvu radionicu iznajmljivačima pružene konkretnije informacije vezano uz to pod kojim uvjetima je stranim državljanima omogućen ulazak u Hrvatsku, zašto je važno ispuniti obrazac EnterCroatia, koje su sve lokacije PCR i brzih antigenskih testiranja trenutno aktivne te koje dodatne lokacije su u planu na ljeto, mogućnost organizacije dodatnih mobilnih COVID-19 timova, što učiniti ako gost dobije simptome virusa ili što ako gost mora u samoizolaciju, na koji način provoditi higijenu objekta prije i nakon dolaska gostiju te je predstavljena nacionalna oznaka »Safe Stay in Croatia« odnosno detaljne upute o načinu prijavu putem službene stranice i dodjela oznaka.
– Svjesni situacije u kojoj se nalazimo te očekivanja od glavnog dijela predstojeće turističke sezone, tijekom online radionica obradit ćemo sve one teme koje su našim iznajmljivačima trenutno u najvećem fokusu, od sigurnosti, higijene i nacionalnog projekta »Safe Stay in Croatia«, pa do oglašavanja na društvenim mrežama, digitalizacija prodaje, unapređenje kvalitete te rekategorizacija i porezni aspekti u poslovanju i vođenju obiteljskog smještaja. Kako bi iznajmljivačima pružili najbolje moguće informacije na prvoj online edukaciji na našu inicijativu i poziv sudjelovali su i predstavnici Ministarstva turizma i sporta, zatim Policijske uprave Primorsko-goranske, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ te Doma zdravlja PGŽ. Svi predavači kroz svoje prezentacije pružili su kvalitetne smjernice i preporuke za prilagodbu poslovanja u uvjetima pandemije COVID-19. Ovime nastavljamo našu dobru suradnju s našim najvažnijim partnerima kada govorimo o segmentu sigurnosti i očuvanju zdravlja na regiji te im ovim putem još jednom zahvaljujem na potpori, kazala je direktorica Turističke zajednice Kvarnera Irena Peršić Živadinov.
Na prvoj online edukaciji sudjelovalo je više od 200 iznajmljivača obiteljskog smještaja s cijelog Kvarnera. Cijeli ciklus radionica je za iznajmljivače besplatan te ih trenutno prijavljeno više od 500-tinjak. Online edukacije organizirane su u suradnji s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu iz Ike, a do o kraja travnja slijede još tri online radionice, i to danas, 19. travnja na temu Oglašavanje na društvenim mrežama i digitalizacija prodaje, potom 21. travnja s temom Unapređenje kvalitete obiteljskog smještaja te 28. travnja kad je na redu tema Rekategorizacija i porezni aspekti poslovanja u obiteljskom smještaju.