Upozorenje

STIŽE PAUK Premjestite vozila s ova dva riječka trga

Ljiljana Hlača

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Trg 128. brigade HV-a i Trg Riječke rezolucije potpuno će se osloboditi od prometa i parkiranja te prelaze u pješačku zonu kao proširenje postojeće zone KorzaRIJEKA – Već je poznato da od Vele Gospe, odnosno od sutra, 15. kolovoza, Trg 128. brigade HV-a i Trg Riječke rezolucije postaju pješačke zone. Stoga je jučer Gradski prometni centar izdao posljednje upozorenje vlasnicima vozila da tijekom današnjeg dana s tih lokacija premjeste vozila.


Oni koji to ne učine imaju veliku šansu da to umjesto njih odradi pauk, a on dolazi danas u 18 sati, saznajemo.


– Navedeni trgovi potpuno će se osloboditi od prometa i parkiranja te prelaze u pješačku zonu kao proširenje postojeće zone Korza, u koju će pristup imati samo servisna i interventna vozila te vozila s posebnom dozvolom, ponovno ukazuje Gradski prometni centar.
U svrhu zatvaranja pristupa vozilima prema ovim trgovima ovih dana odrađene su još neke radnje (ili su u tijeku), a riječ je o sljedećem: na spoju Ulice Dolac i Trga 128. brigade HV privremeno su ugrađena dva demontažna stupića, dok Ulica Rudolfa Strohala postaje jednosmjerna ulica u smjeru prema jugu, pri čemu će se na istočnom prometnom traku označiti parkirna mjesta.


Rampe u Strohalovoj ulici i u Ulici Dolac će se ukloniti, pri čemu ove ulice postaju protočne bez ograničenja pristupa. Tri parkirna mjesta koja su sada rezervirana za ACI u Ulici Dolac, kod Hotela Bonavia, prenamijenit će se u mjesta rezervirana za opskrbu. No, istovremeno ACI dobiva tri parkirna mjesta u Strohalovoj ulici, na istočnom prometnom traku.


Nadalje, krajnja dionica slijepe Ulice Šime Ljubića služit će za pristup vozila s dozvolom prema servisnom prostoru Centra Korzo, kao i prema prostoru Grada Rijeke te će se za tu svrhu staviti u funkciju postojeće pomične barijere. Izbrisat će se stara horizontalna signalizacija i označiti nova. Također, napravit će se potrebne korekcije i dopune postojeće vertikalne signalizacije.


I za kraj uz sjeverni nogostup u Ulici Dolac označit će se parkirna mjesta koja ulaze u sustav naplate.