Natječaj Lučke uprave

Stigle tri ponude za gradnju ceste od Zagrebačke obale do Metropolisa

Marinko Glavan

Foto: M. GRACIN

Foto: M. GRACIN

Sve tri ponude su važeće, a sve su i niže od procijenjene vrijednosti radova od 36,225 milijuna kuna, s uključenim PDV-om.RIJEKA – Na natječaj za izgradnju spojne ceste lučkog područja Rijeka s budućom državnom cestom DC 403 pristigle su ukupno tri ponude, potvrđeno je iz Lučke uprave Rijeka.


Financijski najpovoljniju ponudu od 32,225 milijuna kuna, s uključenim PDV-om, predao je GP Krk, slijedi ponuda slovenskog Kolektor CPG-a od 33,564 milijuna kuna, a najvišu cijenu radova ponudio je Strabag, s 35,541 milijuna kuna.


Sve tri ponude su važeće, a sve su i niže od procijenjene vrijednosti radova od 36,225 milijuna kuna, s uključenim PDV-om.
Investitor radova je Lučka uprava Rijeka, u stopostotnom iznosu, a riječ je o prometnici kojom će s budućom cestom DC 403 i novim kontejnerskim terminalom na Zagrebačkoj obali biti povezan lučki bazen Rijeka, u središtu grada.


Osim za potrebe lučkog poslovanja, ova će prometnica, prema dugoročnim planovima Lučke uprave, biti otvorena i za javnost, nakon realizacije projekta izgradnje novog lučkog terminala na Praškom pristaništu, čime bi se stvorili preduvjeti za predaju zaštićenih lučkih skladiša, Metropolisa, Gradu Rijeci.


Time bi bio osiguran i pristup vozilima do Metropolisa za građane. Nova cesta protezat će se uzduž cijele Zagrebačke obale, te sjeverno od Metropolisa, prema bazenu Rijeka.


Nakon završetka postupka odabira izvođača, o čijem trajanju u Lučkoj upravi nisu htjeli nagađati, s obzirom na moguće žalbene postupke pred Državnom komisijom za zaštitu tržišnog natjecanja i uvođenja izvođača na gradilište, radovi na izgradnji ceste trajat će godinu dana