IN SITU Empower Program

Step Ri otvorio prijave za nezaposlene za bolje snalaženje na tržištu rada

Portal Novi list

Foto Damir Škomrlj

Foto Damir Škomrlj

Empower Program će se provoditi u razdoblju od 13. do 29. listopada u prostorima Social Innovation Hub @ Step Ri Playpark u zgradi Step RijaStep Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci otvorio je prijave za IN SITU Empower Program, besplatni trotjedni program osnaživanja namijenjen nezaposlenim osobama.


Empower Program će se provoditi u razdoblju od 13. do 29. listopada u prostorima Social Innovation Hub @ Step Ri Playpark u zgradi Step Rija.


Kroz sedam cjelodnevnih interaktivnih radionica koje uključuju široku paletu tema, od planiranja karijere, prezentacije sebe do kreativnog razmišljanja, sudionici će steći znanja i vještina neophodne za bolje snalaženje na tržištu rada i uspješnije (samo)zapošljavanje.
„Tijekom našeg višegodišnjega rada s nezaposlenima uvidjeli smo da im često nedostaju znanja i vještine neophodne za bolje snalaženje na tržištu rada, zapošljavanje ili samozapošljavanje. Kroz ovu inicijativu želimo ih osposobiti za uspješnije zapošljavanje, a neke od njih i potaknuti da se ohrabre i pokrenu poduzeće ili udrugu“, riječi su Borisa Goloba direktora Step Ri.


Uz radionice, sudionici IN SITU Empower Programa moći će poslušati i nadahnjujuće online intervjue s osobama koje su pokrenule vlastito poduzeće ili udrugu želeći riješiti ili umanjiti probleme i izazove suvremenog društva.


Slušatelji će otkriti što ih je motiviralo da pokrenu „nešto svoje“, te što ih je sve pozitivno i negativno dočekalo na tom putu.


Rok prijave je 2. listopada 2020, a broj mjesta je ograničen. Više informacija dostupno je OVDJE.


IN SITU Empower Program organiziran je u sklopu projekta IN SITU, financiranog iz programa Interreg Središnja Europa (Central Europe), te ga regionalno provode Step Ri znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci i Grad Rijeka.


Projekt IN SITU doprinosi stvaranju infrastrukture za razvoj i podršku društvenim inovacijama i društvenom poduzetništvu s ciljem stvaranja bržeg puta do tržišta rada i samozapošljavanja, kroz rad na osobnim vještinama i razvoju društveno korisnih ideja.


Kao rezultat projekta uspostavit će se regionalni IN SITU Centar za društvene inovacije, gdje će osobama u nepovoljnom položaju na tržištu rada biti pružena profesionalna podrška za pokretanje i vođenje poslovanja.


Inovativni IN SITU Social Innovation Hub program podrške kreće u studenome 2020.