Stigla mehanizacija

Stara boćarija u Kastvu uskoro dobiva novi izgled

Slavica Kleva

Nova građevina nalazi se u neposrednoj blizini kastavske sportske dvorane / Snimio Marko GRACIN

Nova građevina nalazi se u neposrednoj blizini kastavske sportske dvorane / Snimio Marko GRACIN

Nedavno je Grad Kastav potpisao ugovor s izvođačem GP-om Krk o gradnji boćališta u zatvorenom prostoru, investiciji od 5,1 milijun kuna i s rokom izvedbe od 180 danaKASTAV  Strojevi i mehanizacija su stigli, izgled postojećeg boćališta nadomak igrališta i Sportske dvorane u Kastvu polako se mijenja, ruše se zidovi. Kako se gradilište nalazi u blizini igrališta i dvorane koju koriste i vrtićka i školska djeca, treba izvjesno vrijeme strpljenja, ali i opreza.


Ostvarenje sna


Prije nepunih mjesec dana Grad Kastav je potpisao ugovor s izvođačem radova GP-om Krk, gradnji boćališta u zatvorenom prostoru, pod krovom, investiciji vrijednoj 5,1 milijun kuna s rokom izvedbe od 180 dana. Rekonstrukcijom se predviđa zatvaranje postojećeg četverostaznog boćališta montažnom betonskom konstrukcijom. Time se postojeće četiri staze zadržavaju, dok će se sjeverni i istočni zid ukloniti s obzirom da će budući objekti u tim dijelovima biti djelomično ukopani. Osim igrališta, tu će niknuti prostor za klubove, tri toaleta i prostor namijenjen ugostiteljskim uslugama.Radovi su krenuli, sportaši, pogotovo boćari, ali i svi oni koji će naći svoje mjesto u novom objektu s nestrpljenjem čekaju »krov nad glavom«, ostvaruje im se san da mogu u zatvorenom prostoru biti tijekom cijele godine. No, s obzirom da je planirana i gradnja dodatnih prostorija, naći će tu mjesto i neki drugi sportovi, a zapravo dobivanjem multifunkcionalne zgrade već slijedeća maškarana događanja sele u novu dvoranu.

Jednostavna izvedba


I gradska uprava i izvođač radova slažu se da je riječ o najekonomičnijoj i najjednostavnijoj izvedbi građevine, moći će podnijeti održavanje, gradski oci kažu da se neće kreditno zaduživati, ekonomično i relativno brzo imat će objekt pod krovom. U području ispod tribina bit će prostor za suce, dvije svlačionice te spremište, a na prvom katu će niknuti dvije multifunkcionalne dvorane koje se mogu po potrebi spojiti u uredski prostor. Ukupna površina postojeće građevine iznosi oko 740 »kvadrata«, od čega 378 otpada na površinu četverostaznog boćališta. Nakon zahvata, površina Sportsko-rekreacijskog centra iznosit će ukupno oko 1.200 »kvadrata«.