Crveni križ

Srednjoškolci na Korzu učili o prvoj pomoći

Sanja Gašpert

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Učenici triju riječkih srednjih škola – Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića, Prve riječke hrvatske gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića sudjelovali su u jednosatnim radionicama kojima se željelo ukazati da se pravovremenim djelovanjem mogu spriječiti mnoge ozljedeRIJEKA  Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, Gradsko društvo Crvenog križa Rijeka organiziralo je jučer na riječkom Korzu radionice prve pomoći za srednjoškolce, pod motom “Prva pomoć u školi i zajednici”.


Učenici triju riječkih srednjih škola – Srednje škole Andrije Ljudevita Adamića, Prve riječke hrvatske gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića sudjelovali su u jednosatnim radionicama kojima se željelo ukazati da se pravovremenim djelovanjem mogu spriječiti mnoge ozljede.


Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER


Naime, prva pomoć nije zamjena za hitnu medicinsku pomoć, već je važan početni korak u spašavanju života, smanjenju invaliditeta i povećavanju šansi za preživljavanje.
Svjetski dan prve pomoći obilježava se svake godine, druge subote u rujnu i prilika je za promicanje znanja i vještina prve pomoći u široj javnosti. Edukacije iz prve pomoći trebale bi biti dostupne svima jer poznavanje i pravilna primjena postupaka iz prve pomoći mogu spasiti život te pomoći u oporavku od iznenadne bolesti ili ozljede, ističu u Crvenom križu.