Kampanja

Srednjoškolce u PGŽ informiraju o upisu u zanimanje policajac/policajka

Vladimir Mrvoš

Foto PU PG

Foto PU PG

Kratka informativna prezentacija "Postani policajac/policajka" može se vidjeti na Korzu u Rijeci, na izlogu Turističkog informativnog centraPolicijska akademija “Prvi hrvatski redarstvenik” provodi kampanju zanimanja policajac/policajka. Od mjeseca veljače policijski službenici za poslove prevencije Policijske uprave primorsko-goranske informiraju učenike srednjih škola o načinima upisa u školu, o uvjetima koje je potrebno zadovoljiti i pogodnostima koje polaznik ostvaruje.


Za sada se u srednjim školama primorsko-goranske županije informiralo 268 učenika drugih, 193 učenika završnih trećih razreda i 228 učenika četvrtih razreda škole.


Letci i plakati podijeljeni su u nekim školama i ustanovama, kao što su Zavodi za zapošljavanje, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje, Općinski sudovi i drugo.
Kratka informativna prezentacija “Postani policajac/policajka” može se vidjeti na Korzu u Rijeci, na izlogu Turističkog informativnog centra.


Učenici mogu upisati u Policijsku školu “Josip Jović” nakon trogodišnje ili četverogodišnje srednje škole (obrazovanje odraslih), koje traje 11 mjeseci ili nakon završetka drugog razreda srednje škole ako idu u četverogodišnju srednju školu.


Tada mogu u Policijskoj školi završiti 3. i 4. razred. Osim zanimanja policajac/policajka jedan dio učenika školovat će se za zanimanje pravosudni policajac/policajka.


Ukoliko se netko odluči školovati za zanimanje policajac/policajka nakon završene srednje škole na dan početka nastave mora biti mlađi od 28 godina.


Tečaj traje 11 mjeseci. Oni učenici koji odmah nakon završene srednje škole upisuju tečaj u Policijskoj školi, a nisu položili državnu maturu mogu je polagati i u Policijskoj školi.