Zajednica sportova

“Sport je IN”: Pogledajte kako je u Viškovu obilježen dan osoba s invaliditetom

Portal Novi list

Učenici i učenice četvrtih razreda su kroz dvosatni program imali priliku isprobati neke od para sportova, proći razne zanimljive poligone i čuti sportske pričePovodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom koji se obilježava 3. prosinca, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Općine Viškovo u Osnovnoj školi Sveti Matej održana je promocija programa „Sport je IN“.


Učenici i učenice četvrtih razreda su kroz dvosatni program imali priliku isprobati neke od para sportova, proći razne zanimljive poligone i čuti sportske priče izravno od tri “Sport je IN” ambasadora.

Učenike i para sportaše kratkim su govorom pozdravile načelnica Općine Viškovo Sanja Udović i ravnateljica OŠ Sveti Matej Ivana Žagar, a obje su naglasile važnost sporta za zdravlje i inkluziju.


Sa željom da djeca upoznaju aktivne sportaše s područja Općine Viškovo iz domene para sporta i sporta gluhih, organizirana je pričaonica u kojoj su svoje sportske puteve i iskustva podijelili ambasadori programa “Sport je IN” – Luka Wagner, para boćar i državni prvak u svojoj kategoriji, Nikola Zdrilić, mladi plivač koji je ove godine osvojio dvije bronce na svjetskom prvenstvu u plivanju gluhih, te Slaven Marčić, aktivni košarkaš u kolicima koji igra u 2. Hrvatskoj ligi košarke u kolicima.Od njih su djeca mogla čuti mnoge savjete i razloge zašto je dobro baviti se sportom, a najzanimljiviji dio razgovora bila su pitanja djece kroz koja su dodatno upoznali svoje sumještane. Osim prezentacije sportova, u dvorani su izloženi likovni radovi na temu para sporta i osoba s invaliditetom koje su izradili učenici i učenice škole.Projekt “Sport je IN” čiji je cilj uključivanje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom s područja Viškova u sportsko-rekreativne aktivnosti posljednja dva mjeseca uspješno provodi Zajednica sportskih udruga Općine Viškovo.