Nova ideja

Škole u Primorsko – goranskoj županiji prelaze na online nastavu? Odluka će biti donijeta u petak

Barbara Čalušić

U osnovnim i srednjim školama u PGŽ-u ukupno su 84 razredna odjeljenja u izolaciji, a tamo gdje je osnivač PGŽ ukupno je 12 razreda u osnovnim školama i 25 u srednjim školamaIako nema značajnijeg rasta oboljelih među školskom i studentskom populacijom, u PGŽ-u prati se i porast broja razreda u samoizolaciji zbog pojave pojedinačnih slučajeva zbog čega je potrebno u samoizolaciju stavljati cijele razrede.


– Ne može se govoriti o potpunom zatvaranju škola, ali o djelomičnom zatvaranju tri škole možemo govoriti. U osnovnim i srednjim školama u PGŽ-u ukupno su 84 razredna odjeljenja u izolaciji, a tamo gdje je osnivač PGŽ ukupno je 12 razreda u osnovnim školama i 25 u srednjim školama. Ta situacija je povod za razmišljanje o organizaciji nastave i u tom cilju će se na sastanku županijskog Stožera u petak razmatrati i mogućnost prelaska na online nastavu za sve škole kojima je PGŽ osnivač, rekao je Rončević.


Višednevni rast novih slučajeva zaraze doveo je i do povećanog broja hospitaliziranih. Kako je kazala zamjenica ravnatelja KBC-a Rijeka Vladimira Vuletić, s nedjelje na ponedjeljak u riječku je bolnicu zaprimljeno novih osam COVID pozitivnih pacijenata, pa se broj hospitaliziranih povećao na 105, među kojima je 13 pacijenata na respiratoru, a sveukupno 16 u Centralnom respiracijskom centru.
– Otvara se se odjel fizikalne terapije s 22 nova kreveta za COVID bolesnike, a isto tako u pripravnosti nam je još sto kreveta. S obzirom da smo mi bolnica i za akutne bolesti, stalno balansiramo između zbrinjavanja svih drugih organskih sustava, akutnih pacijenata i COVID pacijenata. Iako raste kapacitet za COVID pacijente, dolazi nam pomoć iz drugih centara, odnosno iz opatijske i crikveničke Thalassotherapije. Također, iz Klinike za ortopediju u Lovranu doći će nam anesteziološki tim koji će nam pomoći u operativnom zbrinjavanju onkoloških pacijenata. Dakle, što se tiče kapaciteta kreveta, ali i osoblja, zasad stojimo dobro, istaknula je Vuletić.