Tekuće održavanje

Škola Zamet dobiva nove učionice, srdočka – pristupnu cestu. Doznajte što se još planira

Ingrid Šestan Kučić

U tekuće i investicijsko održavanje zgrada osnovnih škola bit će uloženo ukupno gotovo 1,6 milijuna kuna, dok će se vrtićki objekti održavati s oko 1,4 milijuna kunaRIJEKA – Grad Rijeka ove će godine u tekuće i investicijsko održavanje osnovnoškolskih objekata uložiti 1,4 milijuna kuna. Tim će se iznosom obavljati manji investicijski radovi u 17 školskih objekata. Većina će se radova odvijati tijekom ljetnih mjeseci, a najveći će se iznos dodijeliti OŠ Pehlin gdje će se sa 170 tisuća kuna sanirati parket u školskoj sportskoj dvorani.


Sanacije i uređivanje


Među veće zahvate ubraja se i planiranje te izgradnja pristupne ceste do školske kuhinje OŠ Srdoči, za što će se tijekom ljeta izdvojiti 140 tisuća kuna, dok će OŠ Zamet dobiti 115 tisuća kuna za rekonstrukciju i sanaciju stana domara, za učionice i sanitarni čvor u prizemlju. Riječ je o radovima rušenja i demontaže starih postojećih pregradnih zidova, postava nove podne keramike i laminata, ličenja, postave nove sanitarne opreme u sanitarijama, zamjene radijatora te zamjene električnih instalacija.


S uloženih 25 tisuća kuna OŠ-SE Belvedere dobit će saniranu školsku blagovaonicu u skladu sa standardima HACCAP, a istim će se iznosom sanirati i blagovaonica OŠ-SE Gelsi te će se u objema školama radovi izvoditi tijekom ljeta. U istom će se periodu ličiti stubište OŠ Brajda, u što će se uložiti 45 tisuća kuna, a tijekom ljeta u sanaciju parketa u školskoj sportskoj dvorani OŠ Eugen Kumičić uložit će se 75 tisuća kuna. Tijekom srpnja i kolovoza OŠ Fran Franković dobit će pak novi sanitarni čvor vrijedan 85 tisuća kuna, a jednaki će radovi s jednakim iznosom biti izvedeni i u OŠ Kantrida, OŠ Podmurvice, OŠ Pećine te OŠ Kozala. Sanitarni će se čvor sanirati i u OŠ Škurinje, ali s nešto manjim iznosom od 65 tisuća kuna.
Također tijekom ljeta OŠ-SE Gelsi dobit će saniran betonski prilaz školi, za što će se izdvojiti 30 tisuća kuna. Jednak će iznos dobiti i OŠ Gornja Vežica za zamjenu dotrajale vertikalne odvodnje u sanitarijama novom, a sa 60 tisuća kuna uredit će se okoliš OŠ Ivana Zajca, dok će se uz sanaciju sanitarnog čvora u OŠ Pećine zamijeniti i dotrajali radijatori i to za 30 tisuća kuna.


U Gradu kažu da će tijekom ove godine u ostalo tekuće i investicijsko održavanje školskih objekata uložiti i dodatnih 158 tisuća kuna, dok će se za investicijsko i tekuće održavanje predškolskih objekata osigurati nešto više od 1,4 milijuna kuna. Tim će se sredstvima sanirati sanitarni čvor u vrtiću Potok, za što će se izdvojiti 80 tisuća kuna. Isti će vrtić dobiti i novi dio ventilacijskog sustava kuhinje za 60 tisuća kuna, dok će Podcentar Turnić dobiti novi sanitarni čvor za 90 tisuća kuna.


Podne obloge


Zbog korištenja zajedničkim sustavom grijanja s OŠ Turnić u Podcentru Radost potrebno je izraditi neovisan sustav grijanja vrtića, za što će se osigurati 50 tisuća kuna, a jednak će se iznos uložiti i u izradu odvoda južne terase dvorišta Podcentra Đurđice. Podcentar Mlaka dobit će pak za 20 tisuća kuna nadstrešnicu iznad glavnog ulaza, a u čak devet vrtića sanirat će se dijelovi zidova i stropova, u što će se ukupno uložiti 210 tisuća kuna. Riječ je o podcentrima Srdoči, Zamet, Maestral, Galeb, Vežica, Veseljko, Kvarner, Vidrice i Bulevard. Također će devet vrtića za uloženih 250 tisuća kuna dobiti nove podne obloge, a riječ je o vrtićima Belveder, Gabbiano, Maestral, Turnić, Gardelin, Galeb, Veseljko, Pčelice i Kvarner. Kao i u slučaju osnovnih škola Grad Rijeka je i za vrtiće osigurao sredstva za ostalo tekuće i investicijsko održavanje objekata, a riječ je o iznosu od 465 tisuća kuna.


Za okućnice 180 tisuća kuna


Osim za tekuće i investicijsko održavanje školskih i predškolskih objekata Grad je osigurao i sredstva za održavanje okućnica vrtića. S ukupnim iznosom od 180 tisuća kuna ove će se godine sanirati odvodnja, postavljati antitraumatske podloge i uređivati dječja igrališta ukupno 10 vrtića. Riječ je o podcentrima Drenova, Potok, Galeb, Delfin, Vidrice, Pehlin, Rastočine, Srdoči, Zamet i Vežica.