Izborna skupština

Simbol humanosti i iskrene brige: Dalibor Horvat i dalje predsjednik Riječkog srca

Edi Prodan

Dalibor Horvat, Alison Pelan Škulić i Barbara Maras

Dalibor Horvat, Alison Pelan Škulić i Barbara Maras

U humanitarnim akcijama Riječkog srca prikupilo se više od 600 tisuća kuna za poboljšavanje uvjeta socijalno osjetljivih skupina grada RijekeHumanitarna udruga Riječko srce je održala Izbornu skupštinu u Gradskoj vijećnici grada Rijeke. Dalibor Horvat izabran je za predsjednika, Alison Pelan Škulić za potpredsjednicu, a Barbara Maras za tajnicu Udruge koja je niz godina simbol humanosti i iskrene brige za nemoćniji dio socijalne zajednice.


Dalibor Horvat osvrnuo se na prethodne humanitarne akcije kojim se prikupilo više od 600 tisuća kuna za poboljšavanje uvjeta socijalno osjetljivih skupina grada Rijeke.


Kroz suradnju s brojnim pokroviteljima i donatorima, a u partnerstvu s Kanalom Ri, izgradili su čekaonicu i igraonicu Odjela za onkologiju i hematologiju Dječje bolnice Kantrida, senzornu sobu za Odjel slijepih i slabovidnih učenika OŠ Pećine i za djecu s Downovim sindromom Udruge Rijeka 21.
Vjerujući da društvo počiva na mladim generacijama koje će biti sposobne detektirati određeni društveni problem i pronaći način za njegovo rješavanje, Riječko srce surađuje s brojnim odgojno-obrazovnim ustanovama kako bi učenici kroz volontiranje u humanitarnim akcijama spoznali važnost građanske participacije i socijalne osjetljivosti za marginalizirane skupine društva, istaknula je Maras koja u skladu s takvim stavom potiče na suradnju korisnike Učeničkog doma Podmurvice koji im je partner u svim akcijama.


Humanitarna udruga Riječko srce nastoji reagirati na recentne potrebe lokalne zajednice što su građani grada Rijeke prepoznali s obzirom na njihovu sustavnu podršku tijekom dosadašnjih humanitarnih akcija. Upravo ih povjerenje građana i volontera obvezuje da i dalje djeluju u smjeru stvaranja humanijeg društva.