Potpisani ugovori

Sedam nadarenih učenika i studenata dobilo stipendije Zaklade Dr. Viktor Ružić

Sanja Gašpert

Plemenita akcija Rotary cluba Rijeka i Zaklade Dr. Viktor Ružić čiji je cilj pomagati mlade i sposobne ljudeUgovori o stipendiranju sedam nadarenih učenika i studenata, koji su u svojem školovanju postigli izvanredne rezultate, potpisani su u prostorijama Rotary cluba Rijeka.


Stipendije svake godine dodjeljuje Zaklada Dr. Viktor Ružić, poštujući želju jednog od pokretača ideje rotarijanstva na ovim područjima da se prihodima od njegove imovine pomažu mladi i sposobni ljudi.


Ove godine stipendiju su dobili Fran Živković, student gitare na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, Emilia Rukavina, studentica solo pjevanja na Glazbenoj akademiji u Zagrebu i dobitnica rektorove nagrade, Marta Kaluđerović, studentica prve godine Odjela za psihologiju pri Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, Simeon Stefanović, učenik trećeg razreda Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo iz Rijeke, smjer tehničar za računalstvo, Dinora Stipaničić, učenica trećeg razreda Škole suvremenog plesa Ane Maletić iz Zagreba, Dominik Plješa, učenik četvrtog razreda Salezijanske klasične gimnazije s pravom javnosti iz Rijeke i Fania Pilčić, redovna učenica prvog razreda Medicinske škole u Rijeci.
– Ove je godine Rotary club Rijeka proveo humanitarnu akciju pod nazivom »Budi tu«, kojoj su se odazvale mnoge tvrtke, ostali Rotary klubovi, kao i brojni pojedinci, a koji su svojom donacijom pomogli u prikupljanju sredstava za ovu plemenitu akciju.


Pribavljena sredstva pomogla su povećanom broju stipendista, kao i uvećanom iznosu stipendija – kazao je predsjednik Zaklade Dr. Viktor Ružić Nikola Mihić


Predsjednik Rotary cluba Rijeka Dominik Simčić naglasio je kako je Rotary klub Rijeka, unatoč nemogućnosti održavanja tradicionalnog humanitarnog koncerta, uspio tijekom akcije »Budi tu« sakupiti respektabilan iznos sredstava koja su dovoljna za dodjeljivanje sedam stipendija mladim i uspješnim učenicima i studentima.


Kako je istaknuto na svečanosti, mladi stipendisti, od kojih su neki na svečanom potpisivanju ugovora bili u pratnji roditelja, već imaju viziju kako poboljšati svoj učenički i studentski standard, a na putu prema cilju i zadanim rezultatima stipendija će im zasigurno u tome biti od znatne koristi.