Predsjednička kandidatura

SDP i partneri sutra u Rijeci počinju prikupljati potpise, Milanović stiže na Korzo

Hina

Zoran Milanović Foto/Vedran KARUZA

Zoran Milanović Foto/Vedran KARUZA

Predsjednik riječkoga SDP-a Marko Filipović očekuje respektabilan broj potpisa u Rijeci. »Milanović se zalaže za poštovanje različitosti, toleranciju i druge vrijednosti koje obilježavaju Rijeku i riječki način života«, rekao je.RIJEKA – SDP i predstavnici stranačkih organizacija koje djeluju u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji – PGS-a, HSU-a, IDS-a i HSS-a pozvali su u četvrtak građane da potpisima podupru kandidaturu Zorana Milanovića za hrvatskog predsjednika te da na izborima za njega glasuju.


Prikupljanje potpisa potpore počinje u petak na riječkom Korzu, a u Rijeku bi u petak trebao doći i Milanović.


Predsjednik riječkoga SDP-a Marko Filipović očekuje respektabilan broj potpisa u Rijeci. »Milanović se zalaže za poštovanje različitosti, toleranciju i druge vrijednosti koje obilježavaju Rijeku i riječki način života«, rekao je.
Ocijenio je da je Milanović kandidat građanske i pristojne Hrvatske i da ne dijeli građane na temelju njihove rase, spola, seksualne orijentacije, religije ili nacionalnosti.


Koordinator Milanovićeve kampanje za Primorsko-goransku županiju Željko Jovanović je rekao da izbor Milanovića za predsjednika može biti prvi korak u vraćanju povjerenja u institucije vlasti u Hrvatskoj koje je, kako je rekao, potpuno urušeno djelovanjem aktualne vlasti.


Zamjenica predsjednika PGS-a Tea Mičić Badurina je rekla da Milanović može ukloniti estradizaciju s političke scene, ustvrdivši da »predsjednica sramoti Hrvatsku gotovo na svakom koraku i, manipulirajući građanima, samo produbljuje podjelu u društvu«.


Miroslav Škoro je kandidat krajnje desnice i ne preza ni pred čim da bi se zadržao u igri pa je spreman ponovno prekapati po grobovima, a Mislav Kolakušić je autokrat totalitarnih težnji, dodala je.


Dorotea Pešić Bukovac (IDS) je rekla da Hrvatskoj treba predsjednik kao korektiv, vertikala i savjest društva. Ljiljana Cvjetović (HSU) je ustvrdila da Milanović jedini može pokrenuti velike promjene u Hrvatskoj, koja je u lošem stanju, a Ivo Zrilić (HSS) je ocijenio da se on ne koristi prošlošću za ostvarenje političkih ciljeva, nego je okrenut budućnosti.


Mora se zaustaviti divlji populizam na političkoj sceni. Bitno je znanje, obrazovanje i vladavina prava, za što se Milanović zauzima, dodao je.