Humanitarni dan sporta na Filozofskom fakultetu

Sav prihod za pomoć »tetama pričalicama«

Andrej Petrak

Teta pričalica i predstavnica Portića Lucija Jančec podsjetila je kako  je projekt »Pripovjedač/ica priča« počeo u studenom 2009. godine, a  volonteri, među kojima je velik broj studenata, pričajući priče pomažu  i osnažuju dugotrajno hospitaliziranu djecu i njihove roditeljeRIJEKA  Drugi Humanitarni dan sporta riječkog Filozofskog fakulteta odigrat će se u četvrtak u sveučilišnom Kampusu na Trsatu. Sav  prihod s ove jedinstvene manifestacije na riječkom Sveučilištu namijenjen je za pomoć u provođenju projekta »Pripodvjedač/ica priča u  Dječjoj bolnici Kantrida« udruge Portić, odnosno uključiti se u obilježavanje akcije »I ja sam teta pričalica«. U sklopu projekta volonterke  »tete pričalice« svaku večer djeci pričaju priče, s namjerom olakšavanja  dugotrajnog boravka u bolnici. Humanitarni dan sporta organiziraju  Studentsko športsko društvo Filozofskog fakulteta, Strukovna udruga za  promicanje dobrobiti djece Portić i Studentski zbor Filozofskog fakulteta.


– Humanitarni dan sporta obuhvaća natjecanja u nogometu, graničarima i potezanju konopa. Planirana je i revijalna malonogometna  utakmica, u kojoj će snage odmjeriti poznate osobe iz sportskog i kulturnog života, te profesori Filozofskog fakulteta. Podršku su nam i ove  godine dali Samir Barać i vaterpolisti Primorja, Mateo Hrvatin, Valter  Matošević, Marko Strahija, Aramis Naglić i brojna druga poznata imena  iz svijeta sporta. Prijave za sudjelovanje otvorene su za sve studente riječkog Sveučilišta, ali i za ostale građane, i to putem e-maila  [email protected], najavio je Nikola Vincetić u ime organizatora,  napominjući kako će završetak dana biti obilježen koncertom domaćih  izvođača.


Teta pričalica i predstavnica Portića Lucija Jančec podsjetila je kako  je projekt »Pripovjedač/ica priča« počeo u studenom 2009. godine, a  volonteri, među kojima je velik broj studenata, pričajući priče pomažu  i osnažuju dugotrajno hospitaliziranu djecu i njihove roditelje. Među  ciljevima su projekta promicanje volontiranja i kvalitetnog provođenja  slobodnog vremena, a podršku »tetama pričalicama« pružila je šira  sveučilišna zajednica, Gradska knjižnica Rijeka, Grad, te brojni drugi  pojedinci, institucije i udruge.
– »Tete pričalice« mogu postati svi oni koji završe pripremni seminar,  a otvoreni smo i za »barbe pričalice«, te očekujemo da nam se pridruže  već najesen kada će biti održan sljedeći seminar, rekla je Jančec.


Podršku Humanitarnom danu sporta pružio je dekan Filozofskog fakulteta prof. dr. Predrag Šustar, koji je prihvatio poziv i izrazio namjeru  od jeseni postati prvi »barba pričalica«. Podršku projektu daju i Grad  Rijeka, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci, Studentski zbor Filozofskog  fakulteta u Rijeci, Riječki športski sveučilišni savez, HNK Ivana pl. Zajca  te Novi list.