"Hrvatska prirodno tvoja"

Sadnja stabala u Kraljevici: Poticanje razvoja održivog turizma

Jakov Kršovnik

Sadnja stabala u Kraljevici / Foto GRAD KRALJEVICA

Sadnja stabala u Kraljevici / Foto GRAD KRALJEVICA

TZG Kraljevica u suradnji s Gradom Kraljevica i RUS d.o.o. posadila je devet stabala maslina i jedno stablo crnog hrasta na sedam različitih lokacija unutar Kraljevice 


 


RIJEKA  Turistička zajednica grada Kraljevice uključila se u projekt poticanja razvoja održivog turizma “Hrvatska prirodno tvoja” – “Croatia naturally yours” Hrvatske turističke zajednice, javljaju iz kraljevičke Turističke zajednice. Cilj je pozicionirati Hrvatsku kao inovativnu i održivu turističku destinaciju koja odgovorno postupa s vlastitim resursima. Projektom se inicira sadnja sadnica i stabala. TZG Kraljevica u suradnji s Gradom Kraljevica i RUS d.o.o. posadila je devet stabala maslina i jedno stablo crnog hrasta na sedam različitih lokacija unutar Kraljevice.


Stablo posađeno u Kraljevici / Foto GRAD KRALJEVICA
– Akcija sadnje stabala mali je dio onoga što možemo učiniti za prirodu te time dodatno učvrstimo poziciju Kraljevice i Hrvatske kao prepoznatljivu destinaciju lijepog, urednog krajolika i očuvane prirode, navode iz kraljevičkog TZ-a. Sadnju stabala podržali su i gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zamjenica direktorice TZG Kraljevice Jelena Anđelić te građani Kraljevice. Projekt se provodi u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkim zajednicom, javljaju iz kraljevičke Turističke zajednice.


Foto Grad Kraljevica