S MOLITVAMA I PJESMAMA Tijelovska procesija na ulicama Starog grada

Mirjana Grce

snimio Roni Brmalj

snimio Roni Brmalj

Nakon svečane mise iz Vele crikve je krenula tijelovska procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom, te s molitvama i pjesmama prošla ulicama Staroga grada. U njoj su sudjelovali brojni vjernici, kako iz te župe, tako i iz drugih dijelova grada.RIJEKA – Crkva danas slavi blagdan Tijelova, blagdan Presvetog Tijela i Krvi Kristove. U riječkom Starom gradu, u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije – Veloj crikvi, crkvi najstarije riječke župe, blagdansku misu jutros je predvodio mons. Nikola Uravić, suradnik te župe u zajedništvu sa župnikom mons. Sanjinom Francetićem i vlč. Nikolom Ilijićem, umirovljenim krčkim svećenikom.


snimio Roni Brmalj


snimio Roni BrmaljNakon svečane mise iz Vele crikve je krenula tijelovska procesija s Presvetim Oltarskim Sakramentom, te s molitvama i pjesmama prošla ulicama Staroga grada. U njoj su sudjelovali brojni vjernici, kako iz te župe, tako i iz drugih dijelova grada.


snimio Roni Brmalj


snimio Roni Brmalj

Tijelovska procesija ulicama središta Rijeke prošle je godine obnovljena i prvi puta nakon šest desetljeća izašla iz kruga crkve i prošla ulicama Staroga grada.