Koncert za pamćenje

Rokenrol eksplozija na Trgu Riječke rezolucije: Nastupili Psihomodo Pop, Let 3 i Mrave brojim

Robert Šimonović

Snimio Mateo LEVAK

Snimio Mateo LEVAK

Prvi su se na binu popeli Gospođo Pitomi, Sunce Mamino, Zoki Oktava i Gospodin Morski iz benda Mrave brojim te publici predstavili svoj najnoviji uradak, album „Zemlja Kamenog Bizona“, objavljen, ni manje ni više nego - na vazi za cvijeće!Rokenrol eksplozija upravo odjekuje Trgom Riječke rezolucije! Glavni akteri priče? Legendarni Psihomodo pop i Let 3, pojačani narančastim kolektivom Mrave brojim.


Nastupom na Trgu Riječke rezolucije Psihomodo pop i Let 3 započeli su svoju zajedničku turneju, koja će se nastaviti iduću subotu u Puli, a za sada je potvrđen i njihov nastup u Trogiru.


Prvi su se na binu popeli Gospođo Pitomi, Sunce Mamino, Zoki Oktava i Gospodin Morski iz benda Mrave brojim te publici predstavili svoj najnoviji uradak, album „Zemlja Kamenog Bizona“, objavljen, ni manje ni više nego – na vazi za cvijeće! Ako je suditi prema reakcijama publike, zemlja i voda Kamenog bizona te sjeme iznenađenja uspješno su zasađeni u riječku publiku, koja je pljeskom ispratila bend u kojemu su skladno spojeni iskustvo i mladost.

Foto galerija: Psihomodo Pop, Let 3 i Mrave brojim na Trgu rijecke rezolucije Foto: Mateo Levak

Red je potom došao na Psihomodo pop i istinsku legendu Davora Gopca. Bend je koncert otvorio pjesmom „Telegram Sam“, nastavljeno je žestoko, pjesmom „Kad sam imao 16“. Uslijedile su „Ja nikad nisam bio normalan“, „Nema nje (Zauvijek), kao i pjesme s najnovijeg albuma, poput pjesme „Digitalno nebo“ ili Brz ko munja“. Publiku su do usijanja doveli hitovi „Frida“, „Bejbi“, „Ja volim samo sebe“, „Osjećam se haj“, „Bože čuvaj Psihomodo pop“, „Ako želiš biti moja“, „Dona“, „U garažu“, „Pinokio“, „Ramona“…


Let 3 je svoj nastup otvorio pjesmom „Kontinentio“ i upravo traje vrhunac večeri u režiji omiljenih riječkih brkatih rokera… Koncerti se održavaju uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite, a program je sufinanciran putem natječaja ‘Jer svirati se mora’, provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije. Program se nastavlja sutra, nastupom bendova The Black Room, Svemirko, Grad, ABOP.