Praksa i teorija

Rijeka Gateway i Veleučilište u Rijeci potpisali ugovor o suradnji: Prilika za karijeru studenata

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

Imat će radne uvjete kao na najvećim i najmodernijim europskim terminalima, istaknuo je Tomislav ŽunićPredsjednik uprave Rijeka Gateway d.o.o., Peter Corfitsen i dekan Veleučilišta u Rijeci mr. sc. Marino Golob potpisali su danas ugovor o suradnji kojim je definirana poslovna suradnja u djelatnosti visokog obrazovanja s povezivanjem praktičnog znanja i teorije u polju prometa, informatike, sigurnosti na radu i telematike.


Izražavajući zadovoljstvo uspostavom nove suradnje Corfitsen je kazao kako se radi o ulaganju u budućnost, dok je član uprave Tomislav Žunić dodao da će Rijeka iduće godine imati najmoderniji terminal na Mediteranu s tehnologijom koja će biti izazovna.


– Ovim ugovorom mladi ljudi će imati priliku učiti i razvijati se na način da mogu savladati aktivnosti koje su “state of the art” u tom dijelu posla, što će biti veliki izazov za mlade ljude, ali i izrazito značajan osobni put.
Imat će radne uvjete kao na najvećim i najmodernijim europskim terminalima. Nadamo se da će nam ovaj ugovor omogućiti dodatnu radnu snagu, jer očekujemo da će to biti izazov, ali i da će nam omogućiti integraciju s lokalnom zajednicom, sa sveučilištima, znanstvenom zajednicom te svih ostalih aktera zajednice, istaknuo je Žunić.Predstavljajući Veleučilište u Rijeci prodekan za nastavu i studentska pitanja, prof. dr. Bojan Hlača kazao je kako se radi o instituciji koja broji 26 godina postojanja te ovog tjedan nizom događanja obilježava Dane Veleučilišta.


– Uvjeren da naši studenti na studijskim programima prometa, informatike, sigurnosti na radu i telematike mogu zaista odgovoriti svim izazovima koji stoje pred njima i da mogu biti ono što može biti temelj edukacije.


Istovremeno, ne moraju tražiti da zbog karijere napuštaju Hrvatsku, jer upravo je Rijeka Gateway prilika da studenti mogu ostati u Hrvatskoj i tu ostvare sve svoju karijeru, naglasio je prof. dr. Hlača.


S činjenicom da danas potpisan ugovor ima veliki značaj za budućnost studenata Veleučilišta složio se i dekan mr. sc. Golob s obzirom da je Rijeka Gateway d.o.o. je koncesionar na novom kontejnerskom terminalu na zagrebačkoj obali riječke luke i sastavni je dio svjetske korporacije APM Terminals i brodarske kompanije Maersk, a u narednom periodu spreman je uložiti u izgradnju i opremu terminala u riječkoj luci oko 480 milijuna eura te zaposliti veliki broj domaćih stručnjaka raznih kvalifikacija.