Snimanje u Rijeci

Rijeka danas opet postaje filmski set: Snima se “Kula tmine” prema slavnom serijalu Stephena Kinga

Danijela Bauk

snimiO Vedran Karuza

snimiO Vedran Karuza

Prva knjiga iz ove serije objavljena je 1982. godine, a posljednja u niz 2004. godine. Radnja ove serije prati misterioznog revolveraša Rolanda, a glavni negativac čarobnjak je po imenu Walter.RIJEKA -»Kula tmine«, serija čiji je scenarij adaptacija književnog serijala »The Dark Tower« autora Stephena Kinga, a iza koje stoji Amazon Studio, od danas se snima i u Rijeci.


Prve »riječke« scene snimat će se danas na prostoru bivše tvornice Hartera, a ekipa serije u gradu na Rječini boravit će do 14. lipnja. Uz Harteru, snimat će se i kod bivšeg kluba Tenk iznad Sveučilišnog kampusa na Trsatu, te u bivšem klubu Opera, unutar kompleksa Teatro Fenice.


Prva sezona serije će se sastojati od ukupno 13 jednosatnih epizoda, a izvršni producenti su joj Glen Mazzara (The Walking Dead) i Akiva Goldsman (Titans). Među čitateljima i čitateljicama Stephena Kinga »Kula tmine« uživa kultni status.
Prva knjiga iz ove serije objavljena je 1982. godine, a posljednja u niz 2004. godine. Radnja ove serije prati misterioznog revolveraša Rolanda, a glavni negativac čarobnjak je po imenu Walter.