Advent u Rijeci

Riječkim Korzom, uoči sv. Nikole, počeo prometovati Vlakić Djeda Mraza, vožnja je besplatna

Sanja Gašpert

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Zahvaljujući svima koji su pomogli da se zatvori financijska konstrukcija, riječki Vlakić Djeda Marza i ove je godine jedini vlakić u Hrvatskoj koji ne naplaćuje vožnjeRiječkim Korzom danas je, dan uoči blagdana sv. Nikole, počeo prometovati Vlakić Djeda Mraza. U sklopu Adventa u Rijeci, Vlakić će zasigurno upotpuniti blagdanski ugođaj grada na Rječini.


Vlakić Djeda Mraza organizira Radio Korzo, pod pokroviteljstvom Turističke zajednice grada Rijeke i tehničku organizaciju tvrtke VJ Primorski iz Rijeke.


Zahvaljujući svima koji su pomogli da se zatvori financijska konstrukcija, riječki Vlakić Djeda Marza i ove je godine jedini vlakić u Hrvatskoj koji ne naplaćuje vožnje.

Naime, vožnje su sufinancirali Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, Grad Kraljevica, Općina Kostrena, Dezinsekcija Rijeka, Turistička tajednica Kvarnera, Vinarija i Vinotel Gospoja iz Vrbnika, Optike RA-VU u Rijeci i Matuljima, Restoran Gardens, Hotel Malin te Admiral restoran u Marini Novi.


Za vožnju je osiguran turistički vlakić iz Vrbnika, koji će uveseljavati najmlađe, uz potporu Turističke zajednice grada Rijeke.


Uz veselu pjesmu i dječji smijeh, na svom adventskom proputovanju obilazit će bajkovite prizore glavne riječke šetnice u božićnom ruhu.Vlakić Djeda Mraza prometovat će sve do 8. siječnja sljedeće godine, na relaciji Jelačićev trg – Ulica Ante Starčevića – Korzo – Jadranski trg i natrag.


Prometovat će svakodnevno od 10 do 13 i od 16 do 19 sati, izuzev 24., 25. i 31. prosinca te 1. siječnja, kada će prometovati tijekom cijelog dana.


U razdoblju od 17. do 23. prosinca, vlakić će voziti u poslijepodnevnim satima od 16 do 20 sati.


Radnim danima, odnosno od ponedjeljka do petka u jutarnjim satima vlakić isključivo vozi djecu iz dječjih vrtića.


Za vožnju djece iz vrtića potrebno je obaviti rezervaciju u Turističkom informativnom centru, Korzo 14, Rijeka, na broj telefona 051/335-882.