Mario Rubeša

Ovo je riječki vatrogasac koji je osvojio simpatije cijele Hrvatske: “Hvala građanima koji su prvi reagirali”

Vladimir Mrvoš

Vatrogasac Mario Rubeša s bebom u vozilu hitne pomoći / Foto Facebook Vatrogasci - Oni su naši heroji

Vatrogasac Mario Rubeša s bebom u vozilu hitne pomoći / Foto Facebook Vatrogasci - Oni su naši heroji

Puno važnija stvar s intervencije jest da smo uz pomoć savjesnih građana i DVD-a Kraljevica odradili vrlo dobar posao, skroman je Mario RubešaNakon teške prometne nesreće koja se u nedjelju 15. kolovoza dogodila na brzoj cesti Orehovica – Šmrika (A7) između čvorova Križišće i Šmrika, na Facebook grupi »Vatrogasci – naši heroji« objavljena je fotografija vatrogasca koji je nakon nesreće na rukama čuvao bebu koja je bila u jednom od vozila uz prateći tekst:


»Sinoć nakon prometne nesreće kod Šmrike, vatrogasac JVP-a Rijeke sjeo je u vozilo hitne pomoći te na rukama do bolnice držao šestomjesečnu bebu…«!


Stupili smo u kontakt s vatrogascem Marijom Rubešom, koji je nakon Facebook objave pobrao brojne simpatije na internetu.
– Hvala svima koji ste se javili i podijelili sliku s jučerašnje intervencije. Uz zahvalu htio bih se osvrnuti upravo na tu intervenciju na kojoj smo se itekako naradili na izvlačenju unesrećenih osoba iz vozila.


Tu je naša pomoć bila itekako potrebna i to je prava svrha našeg zanimanja. Spašavanje ljudi i imovine. Vatrogasno je zanimanje specifično i nikad ne znaš što te čeka.


Ali sve to skupa prihvatiš kad postaneš vatrogasac. Puno važnija stvar s intervencije jest da smo uz pomoć savjesnih građana i DVD-a Kraljevica odradili vrlo dobar posao.


Policija i prva pomoć kroz svoje zadaće također su odradili zahtjevnu intervenciju – kazao nam je simpatičan vatrogasac Mario Rubeša.Dodaje i da za spašavanje djeteta najveću zahvalu treba uputiti građanima koji su se u trenutku prometne nesreće tamo našli.


– Oni su bebu izvukli iz automobila te se brinuli o njoj do dolaska hitnih službi. Ja sam samo vatrogasac kojem je voditelj vatrogasne intervencije dao zadatak da se u mome naručju dijete preveze od mjesta prometne nesreće do KBC-a Sušak.


Dobra vijest pristiže i iz KBC-a Rijeka kada je riječ o bebi. Beba je neozlijeđena, ali je zadržana u Dječjoj bolnici Kantrida radi kontrole i brzo će biti otpuštena.


Podsjetimo, u nesreći je teško ozlijeđen 46-godišnji državljanin Njemačke vozač osobnog vozila marke ford njemačkih registracijskih oznaka.


Vozač forda kretao se iz smjera čvora Križišće prema čvoru Šmrika te u vožnji prešao na kolničku traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera uslijed čega je došlo do sudara s osobnim vozilom marke volvo zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin.


Osim 46-godišnjeg njemačkog državljanina u toj su prometnoj nesreći također teško ozlijeđeni i mlađi njemački državljanin, putnik u fordu te vozač volva i 33-godišnja hrvatska državljanka, putnica u istom vozilu.


Tijekom proteklog vikenda na prometnicama PU primorsko-goranske dogodilo se 48 prometnih nesreća, u kojima je osam osoba teško ozlijeđeno, a šest ih je lakše ozlijeđeno.