Poticajna mjera

Riječki ugostitelji moći će proširi svoje terase i to besplatno. Imat će i još jednu olakšicu

Damir Cupać

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Zahtjevi za proširenjem terasa na javnim površinama podnose se Odjelu za komunalni sustav Grada RijekeGrad Rijeka donio je niz mjera kao pomoć poduzetnika koje su podržali i gradski vijećnici, a nova privremena pomoć je odluka da se ugostiteljskim objektima odobri mogućnost proširenja terasa na javnim površinama, bez dodatnog plaćanja, a na onim lokacijama gdje je to tehnički moguće učinit.


– Mogućnost besplatnog proširenje terasa još je jedna od mjera koje Grad Rijeka, odnosno gradonačelnik Vojko Obersnel kontinuirano donosi s ciljem pomoći poduzetnicima direktno i indirektno pogođenim mjerama zaštite od širenja zaraze korona virusom koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske.


Kako je u postupku relaksiranja mjera Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio odluke o početku rada za određene djelatnosti u fazama, zbog prilagođavanja rada na terasama ugostiteljskih objekata s epidemiološkim mjerama, Grad Rijeka će omogućiti proširenje gabarita postojećih terasa, o čemu će biti donijet poseban zaključak.
Svim zakupnicima koji koriste ugostiteljske objekte s terasama, za razdoblje od 11. do 31. svibnja 2020. godine odobriti će se umanjenje ugovorene zakupnine za zatvoreni prostor u visini od 50 posto, pojašnjavaju u Gradu Rijeci.


Procjenu oko mogućnosti proširenja terasa donosit će, po obilasku svakog pojedinačnog ugostiteljskog objekta koji podnese zahtjev, djelatnici Odjela za komunalni sustav i Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem Grada Rijeke.


– Zahtjevi za proširenjem terasa na javnim površinama podnose se Odjelu za komunalni sustav Grada Rijeke, zaključili su u Gradu Rijeci.