NE SLUŠAJU STOŽER

Riječki ugostitelji ustali protiv ograničenja rada noćnih klubova: “Dođite, otvaramo u 23 sata”

P. N.

foto: arhiva NL

foto: arhiva NL

Smatramo da je odluka diskriminatorna te u isto vrijeme i besmislena s obzirom na epidemiološko stanje u PGŽ-u i Istri koje je dobro, stabilno,  nema zabilježenih slučajeva zaraze te se poštuju  mjere i upute o prevenciji  širenja zarazeRIJEKA – Zabrana rada noćni klubove težak je udarac za ugostitelje i vlasnike klubova, a povrh svega veliki problem je i činjenica da se mjera ograničenja rada Nacionalnog stožera civilne zaštite jednako odnosi za sve, za cijelu Hrvatsku, neovisno o činjenici da epidemiološka situacija nije svugdje ista.


To se pogotovo odnosi na Primorsko-goransku županiju i Istru, pa ne čudi da su ovdje ugostitelji zajedno odlučili odbiti provođenje odluke Stožera.


Našoj redakciji upućeno je pismo u kojemu se obrazlaže Inicijativa riječkih ugostitelja protiv zabrane rada noćnih klubova nakon ponoći.
Štovani,ovim putem vam se obraćamo kako bi vas obavijestili da smo u dogovoru s kolegama vlasnicima riječkih ugostiteljskih objekata, njihovim zaposlenicima te riječkim dj-evima i glazbenicima, odlučili pokrenuti inicijativu kojom bi se ukinula protuustavna odluka Stožera o zabrani rada noćnih klubova te održavanja evenata/partya u zatvorenim prostorima.


Smatramo da je odluka diskriminatorna te u isto vrijeme i besmislena s obzirom na epidemiološko stanje u PGŽ-u i Istri koje je dobro, stabilno,  nema zabilježenih slučajeva zaraze te se poštuju  mjere i upute o prevenciji  širenja zaraze.


U prilog nam idu i današnji javni poziv načelnika stožera PGŽ Boras-Mandića koji je uputio Nacionalnom stožeru te apel predsjednika Liste za Rijeku koji traži od stožera posebni tretman za Kvarner i Istru s obzirom na epidemiološko stanje u tim dvijema županijama.


Na kraju vas obavještavamo da ćemo se večeras oglušiti na apsurdnu zabranu Nacionalnog stožera te da će noćni klub Indigo raditi unatoć zabrani, te stoga pozivamo sve predstavnike medija kako bi svojim prisustvom posvjedočili pridržavanju svih mogućih mjera zaštite i sprečavanja širenja zaraze kojih se pridržavamo od samog početka ove krize.


Klub Indigo svoja vrata otvara od 23:00h, svi ste pozvani, napisao je Zoran Komljenović, vlasnik “Night Club Indigo”.