Moje mjesto pod suncem

Riječki učenici pozivaju na solidarnost i zajedništvo, imat će izložbu na Korzu

Bruna Matičić

Učenici u projektu »p. s. Pokreni solidarnost« / Foto Facebook Moje mjesto pod suncem

Učenici u projektu »p. s. Pokreni solidarnost« / Foto Facebook Moje mjesto pod suncem

Plakati koji će biti postavljeni u utorak nose važne poruke učenika te pozivaju na solidarnost, a nastali su kao nastavak međunarodnog Erasmus+ projekta »p.s. Pokreni solidarnost«Izloge Grada Rijeke na Korzu idućih tjedan dana krasit će plakati učenika Prve riječke hrvatske gimnazije i djece iz programa Moje mjesto pod suncem Centra za kulturu dijaloga.


Plakati koji će biti postavljeni u utorak nose važne poruke učenika te pozivaju na solidarnost, a nastali su kao nastavak međunarodnog Erasmus+ projekta »p.s. Pokreni solidarnost« koji se provodi u Francuskoj, Španjolskoj, Italiji, Poljskoj, Sloveniji te Hrvatskoj, gdje su u projekt uključene 24 škole, a nositelj je Centar za mirovne studije u Zagrebu.


Učenici PRHG-a su prethodno sugrađanima poslali razglednice s porukama kojima su ukazali na različite društvene probleme, a kasnije, pod vodstvom Dajane Rosatti, Helene de Karine i Nataše Kuzmar Colnar izradili su i plakate, dok je dio plakata nastao tijekom suradnje učenica 1.d. razreda i djece iz programa Moje mjesto pod suncem.
Plakati izloženi na Korzu nastali su i kao reakcija učenika na izložbu »Tolerancija« autora Mirka Ilića, a cilj izložbe i svih aktivnosti jest potaknuti građane da promišljaju o društvu u kojem žive i djeluju solidarno kako bi svi živjeli u boljem svijetu.


Uz riječku gimnaziju i program Moje mjesto pod suncem, u organizaciji izložbe pomogli su i udruga Drugo more i Grad Rijeka.