25. lipnja

Riječki Pomorski fakultet obilježava Svjetski dan pomoraca, evo što sve planiraju

Portal Novi list

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Ovogodišnja tema je „Fair future for seafarers”. U kampanji će se raspravljati o pitanjima koja su i dalje važna za pomorce nakon pandemije: odnos prema pomorcima, radni uvjeti, obuka, itd.Svake se godine 25. lipnja obilježava Svjetskog dana pomoraca – Day of the Seafarer 2021 sa željom prepoznavanja neprocjenjive vrijednosti i doprinosa pomoraca međunarodnoj trgovini i svjetskoj ekonomiji.


Pomorski fakultet u Rijeci pridružio se obilježavanju tog važnog dana te će 25. lipnja organizirati Dan otvorenih vrata s programom u kojem će se pažnja posvetiti studentima – njihovom viđenju svoje budućnosti u pomorstvu, predstavit će se aktualni projekti, te najaviti rujansko događanje – godišnju skupštinu europske udruge kapetana.


Aktivnosti će se na Fakultetu provoditi od 10 do 13 sati u suradnji s Udrugom kapetana Sjevernog Jadrana “Kraljica mora”, IMO ambasadorom dobre volje, kap. Berislavom Vranićem te Studentskim zborom Pomorskog fakulteta.
Ovogodišnja tema je „Fair future for seafarers”. U kampanji će se raspravljati o pitanjima koja su i dalje važna za pomorce nakon pandemije: odnos prema pomorcima, radni uvjeti, obuka, itd.


Svjetski dan pomoraca pruža mogućnost odavanja priznanja više od 1,5 milijuna pomoraca koji plove diljem svijeta od čega Hrvatska ima 18.000 pomoraca i 70% časnika, a koji su jedni od najboljih na svijetu


. Po broju časnika šesta smo zemlja u Europskoj uniji.


No, ono što je najvažnije je reći: „Hvala vam, pomorci”.


Pozivamo Vas da nam se pridružite i popratite događanja tijekom Dana otvorenih vrata Fakulteta organiziranog povodom Svjetskog dana pomoraca.


Generalni tajnik IMO-a povodom Dana pomoraca uputio je poruku koju možete pogledati na poveznici.