Mate Uzinić

Riječki nadbiskup ručao s migrantima i volonterima, na meniju bilo afganistansko jelo

Jakov Kršovnik

Foto Riječka nadbiskupija

Foto Riječka nadbiskupija

U ovim ljudima primjećujemo Isusa koji dolazi i oni su potrebni naše pomoći. Isus je bio malo dijete i da mu netko nije pomogao, sigurno ne bi preživio, poručio je Mate UzinićRiječki nadbiskup Mate Uzinić na Badnjak je ručao s migrantima koji na svom putu prolaze kroz Rijeku i volonterima koji im pomažu, javljaju iz Riječke nadbiskupije.


– U ovim ljudima primjećujemo Isusa koji dolazi i oni su potrebni naše pomoći. Isus je bio malo dijete i da mu netko nije pomogao, sigurno ne bi preživio.


Foto Riječka nadbiskupija
I ovi ljudi su na putu i u tom smislu su u potrebi, poput male djece. Ako im nitko ne pruži ruku i ne pomogne, možda neće preživjeti. Ovo je jedan od načina da pomažući njima – pomažemo samom Isusu.


Foto Riječka nadbiskupija


S druge strane želimo posvjedočiti da je Isus onaj koji nas voli i da smo, ako smo Isusovi, takvi kakvi smo zato što njemu pripadamo, poručio je riječki nadbiskup.


Uz nadbiskupa, s migrantima su obrok podijelili i generalni vikar Riječke nadbiskupije Mario Tomljanović, volonteri, ali i potrebiti grada Rijeke koji također dolaze u Tranzitni punkt u Rijeci po pomoć.


Foto Riječka nadbiskupija


Volonterka Isusovačke službe za izbjeglice (JRS) Emina Hosić skuhala je tradicionalno afganistansko jelo pulau, javljaju iz Riječke nadbiskupije.