Val

“Svi u zbor”: Četiri zbora u subotu će pjevati na četiri riječka trga

Portal Novi list

Riječki komorni zbor Val nastupa na otvorenju EPK / Foto Roni Brmalj

Riječki komorni zbor Val nastupa na otvorenju EPK / Foto Roni Brmalj

Svaki će ansambl, nakon što otpjeva svoj program na nekom trgu, promijeniti lokaciju i otići na sljedeći trg, što znači da će se na svakom trgu izmijeniti sva četiri zboraU subotu, 12. rujna, od 10 do 12 sati na četiri riječka trga održat će se priredba na otvorenom “Svi u zbor” (SUZ) u organizaciji Riječkog komornog zbora “Val”.


Nakon proslogodišnjeg vrlo uspješnog prvog izdanja, Valovci su se odlučili na organizaciju i u ovim izazovnijim uvjetima, a naišli su na punu podršku prijateljskih zborova koje su pozvali na sudjelovanje.


Ove godine to su MPZ “Gimpl” Ravna Gora (dirigentica: Žaklina Majetić Mufić), ŽVS “Lira” Rijeka (dirigent: Frane Frleta), Mješoviti pjevački zbor “Štorija” Matulji (dirigentica: Marta Karolina Cader) te Zbor “Schola cantorum” Rijeka (dirigentica: Ingrid Haller).
Spomenuti zborovi predstavit će se desetminutnim programom na četiri riječka trga, a to su: Trg 128. brigade, Trg Principij, Trg Matije Vlačića Flaciusa (Čajni) i Pavlinski trg.


Priredbu će dvjema skladbama na samom početku priredbe na stubama Crvenog križa pokraj hotela “Bonavia” otvoriti Riječki komorni zbor “Val”, a kao gosti će nastupiti Dječji zbor “Kap”, oba pod ravnanjem Doris Kovačić.


Svaki će ansambl, nakon što otpjeva svoj program na nekom trgu, promijeniti lokaciju i otići na sljedeći trg, što znači da će se na svakom trgu izmijeniti sva četiri zbora.


Cilj manifestacije “Svi u zbor” je približavanje zborskog pjevanja široj publici, njegova popularizacija te oživljavanje riječkih lokacija u najužem centru grada.


Prošećite u subotu između 10 i 12 sati ovim riječkim skrivenim kutcima i podržite ovo zborsko slavlje.