Posjet

Riječki gradonačelnik održao niz radnih sastanaka s delegacijom Grada Kopra

Sanja Gašpert

Foto Grad Rijeka

Foto Grad Rijeka

Sličnosti Rijeke i Kopra razlog su za jačanje suradnje, zaključeno jeRiječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima održao je niz radnih sastanaka s delegacijom Grada Kopra, na čelu s gradonačelnikom Alešom Bržanom, koja je došla u posjet Rijeci.


Delegaciju Grada Kopra činili su i zamjenica gradonačelnika Mateja Hrvatin Kozlovič te savjetnici gradonačelnika Mojca Kleva Kekuš i Andrej Erzetič.


Predstavnici dvaju gradova razmijenili su iskustva na temu upravljanja gradom, suradnje grada s lukom, projekata koji vode poboljšanju života u gradu, turizma te digitalizacije.
– Kopar i Rijeka imaju puno sličnosti. Riječ je o lučkim gradovima koji nisu najveći gradovi u svojim državama, ali su unatoč tome izuzetno dinamični u razvoju i planovima za budućnost.


Suradnja će svakako pridonijeti jačanju gospodarske i uspostavi suradnje na drugim područjima poput kulture i sveučilišta.


Ovo je zasigurno tek početak jednog sjajnog odnosa, s puno mogućnosti za daljnju suradnju na nekim novim projektima, kazao je gradonačelnik Filipović.


O zajedničkim temama, koje povezuju Rijeku i Kopar, na sastancima su raspravljali i zamjenica gradonačelnika Rijeke Sandra Krpan, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Jana Sertić, pročelnik Upravnog odjela za opće poslove Marijan Vundać, pomoćnik pročelnika za informatiku i informacijsku sigurnost Danijel Antonić, direktor Riječke razvojne agencije Porin Nenad Antolović te Antonija Kardum, voditeljica informiranja i istraživanja tržišta Turističke zajednice grada Rijeke.


U sklopu posjeta Rijeci, delegacija Kopra posjetila je JGL Muzej farmacije.