Primanje

Riječke učenice i učenici generacije primili darove u Salonu Grada

Ervin Pavleković

Foto Rijeka.hr

Foto Rijeka.hr

Do ovog postignuća došli ste kontinuiranim radom, stoga nastavite i dalje s entuzijazmom i vjerujte u ono što želite, istaknuo je ObersnelRIJEKA Učenice i učenici, njih 24, koji su pokazali izvrsnost u osnovnoškolskom obrazovanju danas su primljeni u Salonu grada Rijeke te su im uručeni prigodni pokloni.


Učenici generacije, osim izvrsnog uspjeha i uzornog vladanja, ostvarili su zapažene rezultate u raznim izvannastavnim, izvanškolskim te humanitarnim aktivnostima čime su pridonijeli ugledu i vidljivosti svojih škola.


Gradonačelnik Vojko Obersnel, zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat te pročelnica Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke Sanda Sušanj primili su učenike.
Prisutnima se obratio riječki gradonačelnik i osvrnuo se na ovu, za učenike, neobičnu i ne baš laku godinu u kojoj su se morali suočiti s prekidima u nastavi te nastavi na daljinu.


– Znanje je jedno od najvećih bogatstava koje vam nitko ne može oduzeti, to je vaše vlasništvo i vaš kapital i iskoristite ga na najbolji mogući način. Do ovog postignuća došli ste kontinuiranim radom, stoga nastavite i dalje s entuzijazmom i vjerujte u ono što želite, istaknuo je Obersnel.


Čestitao je učenicima i njihovim roditeljima te poželio sve najbolje učenicima u daljnjem obrazovanju.


Bivša učenica OŠ Vežica i stipendistica Grada Rijeke, Marta Ćiković, izvela je dvije skladbe na harfi, a prisutnima se s kratkim govorom obratila i učenica generacije OŠ Ivana Zajca, Rori Kezele. Učenici su dobili prigodne poklone, a na samome kraju fotografirali su se s gradonačelnikom.


Učenice i učenici generacije 2019./2020. godine su: Vita Tijani iz OŠ Brajda, Ela Vejzović iz OŠ Centar, Sena Smailji iz OŠ Dolac, Karmen Grgurić iz OŠ Eugen Kumičić, Klara Puvača iz OŠ Fran Franković, Aurora Simcich iz OŠ Gelsi, Dora Oštrić iz OŠ Gornja Vežica, Rori Kezele iz OŠ Ivana Zajca, Marta Morić iz OŠ Kantrida, Dora Deković iz OŠ Kozala, Mara Volarić iz OŠ Nikola Tesla, Lana Paunović iz OŠ Pećine, Liv Petrović iz OŠ Belvedere, Vigo Bart iz OŠ Podmurvice, Oliver Vlaškovac iz OŠ San Nicolo, Corina Paparić Tadić iz OŠ Srdoči, Vega Valentina Vukić iz OŠ Škurinje, Mitja Kirinčić iz OŠ Trsat, Mauro Bobanović iz OŠ Turnić, Korina Kalanj iz OŠ Vežica, Saša Lukić iz OŠ Vladimir Gortan, Jure Jerneić iz OŠ Zamet, Magdalena Rogić iz Osnovne Waldorfske škole te Melanie Nemet iz OŠ Pehlin.