Nastup u Filodrammatici

Riječke izvođačice oduševile performansom mističnog trbušnog plesa

Edita Burburan

Snimio Sergej DRECHSLER

Snimio Sergej DRECHSLER

Pet plesačica fantastično je svladalo osnovne pokrete ovog plesa pa su uz iskusnu Saru na pozornici djelovale poput pravih haremskih plesačica

Večeras su riječke trbušne plesačice pod vodstvom iskusne Sare Saršon  u dvorani Filodrammatice izvele performans mističnog trbušnog plesa i oduševile riječku publiku. Bivša sudionica Supertalenta sa svojim je plesačicama u tradicionalnim kostimima zvanim bedlah, ukrašenim perlicama i drugim ukrasima, izvela senzualni orijentalni ples.

Foto galerija: Trbušni ples u Filodrammatici Foto: Sergej DrechslerPet plesačica fantastično je svladalo osnovne pokrete ovog plesa pa su uz iskusnu Saru na pozornici djelovale poput pravih haremskih plesačica.


Spomenimo i kako je ovo Sari bio ujedno i ispit za polaganje 4. razine u formatu Suhaila Salimpour koji predstavlja najnaprednije vještine performansa i tehnike u trbušnom plesu. Sara je naime članica Bal Anata, najstarije grupe trbušnog plesa na svijetu.  Ova riječka plesačica poznata široj publici iz nastupa u tv showu Supertalent 2019. godine,  već je kao djevojčica pokazivala veliko zanimanje za plesom, a od svoje 18. godine uvježbava pokrete ovog kompliciranog istočnjačkog plesa koji slavi ženstvenost. Danas je ujedno i jedina u ovom dijelu Europe koja je dostigla 4.  razinu.


Oduševljena publika s velikom je radošću i aplauzom ispratila riječke plesačice. Zanimljivo je spomenuti kako su u publici sjedile većinom žene, što bi moglo značiti da će ovaj tradicionalni orijentalni ples naći još poklonica među Riječankama.


Snimila Edita BURBURAN

Snimila Edita BURBURAN


Snimila Edita BURBURAN

Snimila Edita BURBURAN