Prognoza vremena

Riječke plaže pune na najtopliji dan godine, ali čini se da nam slijedi promjena vremena

Portal Novi list

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Riječani su danas uživali na plažama, ali čini se da nam slijedi promjena vremena. Atmosfera se već destabiliziralaČetvrtak je najtopliji dan dosadašnjeg dijela godine. Temperature u pojedinim mjestima dosežu i 36 stupnjeve celzijevih. Prema mjerenju DHMZ-a u Rijeci je već u 11 sati bilo 32 stupnja.


Ne čudi stoga što su brojni Riječani dan iskoristili kako bi se osvježili na plažama.


Kako to danas izgleda na plaži Sablićevo pogledajte u fotogaleriji Marka Gracina.


Foto galerija: Kupanje na riječkoj plaži Sablićevo Foto: Marko Gracin
Međutim, čini se da nam slijedi promjena vremena. Atmosfera se već destabilizirala, javlja Rimeteo.


Sjeverozapadno od naših krajeva nalazi se fronta s hladnim zrakom, dok se vrući zrak nalazi iznad nas što će pogodovati razvoju grmljavinskih pljuskova.


Više pogledajte u videoprognozi Rimetea.Prognoza DHMZ-a za petak kaže da će na većem dijelu Jadrana prevladavati sunčano.


No, u unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana povremeno umjerena naoblaka, mjestimice kiša te pljuskovi s grmljavinom, uglavnom u središnjim te osobito istočnim predjelima.


Pljuskovi lokalno mogu biti izraženiji, osobito poslijepodne i navečer. Slab do umjeren jugozapadni vjetar poslijepodne u okretanju na sjeverni i sjeveroistočni, prolazno jak.


Na Jadranu umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, a krajem dana na sjevernom dijelu bura u jačanju. Najniža temperatura od 17 do 23, na Jadranu između 22 i 27, a najviša uglavnom od 30 do 35 °C.