Novo i kvalitetnije

Riječka ribarnica ima novu rasvjetu: Pet “ringova” i 64 reflektora za novi vizualni doživljaj

Slavica Kleva

Postavljeno je ukupno 5 ringova na stropu ribarnice, te 64 bočna reflektora koji sada doprinose i sasvim novom vizualnom doživljaju paviljonaZavršeni su radovi na ličenju i zamjeni cjelokupne rasvjete u zgradi ribarnice na Centralnoj riječkoj tržnici vrijedni gotovo 661 tisuću kuna, čime je ovaj kultni paviljon dobio potpuno novu, učinkovitiju i primjereniju rasvjetu, priopćeno je iz Rijeka plusa.


Radovi u ribarnici odvijali su se tijekom ožujka ove godine. Obuhvatili su postavljanje nove, jače rasvjete koja sada iznosi 500 luxa, umjesto dosadašnjih 200 luxa. Takva jačina rasvjete odgovara normama za svaki pult, odnosno za svako radno mjesto u paviljonu.


Također, zamijenjene su elektroinstalacije kako bi svaki pult sve potrebne priključke i utikače, sukladno normama zaštite na radu, imao osigurane u zasebnim kutijama. Nova, kvalitetnija rasvjeta primjerenija je i ugodnija za djelatnike i za kupce.
Postavljeno je ukupno 5 ringova na stropu ribarnice, te 64 bočna reflektora koji sada doprinose i sasvim novom vizualnom doživljaju paviljona.Radovi su nastavak investiranja u uređenje i obnovu riječkih tržnica koje Rijeka plus provodi od 2017. godine, kada je preuzela upravljanje riječkim tržnicama i do sada je u tu svrhu tvrtka investirala gotovo 7,5 milijuna kuna.


Investicijski ciklus Rijeka plusa nastavit će se sa sanacijom krova ribarnice, odnosno dobavom i ugradnjom hidroizolacije kosog krova. Vrijednost investicije je gotovo 254 tisuća kuna, a zahvaljujući modernim materijalima koji će se u toj sanaciji koristiti, cjelokupna krovna konstrukcija će biti otpornija na kemikalije, mikroorganizme, korijenje i UV zračenje što će pridonijeti očuvanju i revalorizaciji ovog riječkog kulturnog i turističkog dobra koje datira s početka prošlog stoljeća, navodi se u priopćenju.


Paviljon ribarnice u punoj je funkciji od 1916. godine i kao moderan objekt već je tada imao instaliranu električnu energiju.


Arhitekt ribarnice je Riječanin Carlo Pergoli, a venecijanski kipar Urbano Bottasso izveo je kamene dekoracije s morskim motivima koji zgradi daju secesijski pečat. Uz ribarnicu, cjelokupna je lokacija gradske tržnice zajedno s još dva paviljona činila napredne urbanističke i komunalne sadržaje