Koronavirus

Riječka nadbiskupija otkazuje niz događanja

Hina

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej DrechslerRIJEKA Riječka nadbiskupija u cilju sprječavanja širenja koronavirusa otkazuje niz planiranih događanja, među kojima su korizmena hodočašća i Riječki planinarski križni put.


Kako navodi Riječka nadbiskupija, u skladu i s najnovijim odlukama Vlade Republike Hrvatske, preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, odredbama Ordinarijata Riječke nadbiskupije i Stožera za civilnu zaštitu PGŽ da se izbjegavaju svi skupovi koji bi mogli imati do stotinu sudionika, u smislu odgovornog ponašanja i uvažavanja preporuka nadležnih institucija i prevencije širenja koronavirusa odgađa se Riječki planinarski križni put koji se trebao održati 28. ožujka.


Nadalje molitvena inicijativa u organizaciji Povjerenstva za pastoral mladih Riječke nadbiskupije “24 sata za Gospodina”, predviđena za razdoblje od 16. do 21. ožujka također se neće održati, kao ni korizmena dekanatska hodočašća vjernika Riječke nadbiskupije Čudotvornom raspelu u katedralu sv. Vida.
Tako se odgađa hodočašće vjernika trsatskog i crikveničkog dekanata koje je najavljeno za 22. ožujka, kao i hodočašće vjernika bakarskog i delničkog dekanata koje je na rasporedu 29. ožujka, izvijestila je Riječka nadbiskupija.