Svečanost

Riječanin vlč. Ivan Seletković proslavio mladu misu

Mirjana Grce

Svečano misno slavlje održano je na Gornjoj Drenovi.Vlč. Ivan Seletković, mladi Riječanin, jedan od četvorice ovogodišnjih mladomisnika Riječke nadbiskupije proslavio je u nedjelju, 26. lipnja mladu misu u svojoj župi na Gornjoj Drenovi. Svečana mlada misa slavljena je ispred župne crkve sv. Jurja mučenika, i u njoj su uz druge svećenike sudjelovali brojni vjernici, rodbina i prijatelji vlč. Seletkovića.


Slavlje je započelo procesijom od župne crkve do mjesta liturgijskog slavlja gdje su mladomisnikovi roditelji Jasminka i Mate svom sinu udijelili blagoslov, a liturgijsko slavlje glazbeno su animirale Amorose.


Propovijedao je dosadašnji župnik župe sv. Jurja vlč. dr. Nikola Vranješ, koji se toga tjedna opraštao od župe i župljana, a koji je, kako je vlč. Seletković rekao, najzaslužniji za njegovu odluku da se odazove Božjem pozivu.
U emotivnom obraćanju naslonjenom na svetopisamska čitanja, ali s osobnom notom, vlč. Vranješ je ohrabrio vlč. Seletkovića da na svećeničkom putu, na kojemu će se suočiti i s izazovnim trenucima, uvijek na umu ima da je Bog uz njega.


Isto tako, izrazio je radost zbog slavlja mlade mise u župi na Gornjoj Drenovi, rekavši da je mlada misa vlč. Seletkovića prva mlada misa u toj župi u novijoj povijesti, izvijestio je portal Riječke nadbiskupije.


Vlč. Seletković je nakon liturgijskog slavlja uputio zahvalu svima koji su ga molitvom, savjetima, dobročinstvima i prijateljstvom pratili na njegovom putu prema svećeništvu.


Osobito je, uz zahvalnost Bogu, riječi zahvale uputio svojoj obitelji koja ga je odgajala u vjeri, a na očinskoj brizi i podršci zahvalio je riječkim nadbiskupima, rektorima i odgojiteljima u Bogoslovnom sjemeništu.


Zahvalio je i bogoslovima s kojima je duhovno rastao, kao i svima ostalima koji su ga pratili do mlade mise. Preporučio se u njihove molitve, ali i potaknuo vjernike da mole i pomažu bogoslovima na njihovom putu do svećeničke službe.


Na kraju mise mladomisnički blagoslov udijelili su vlč. Seletković i vlč. Josip Mijoč, također mladomisnik Riječke nadbiskupije.