TUŽNA KOLONA

Riječani se poklonili žrtvama Srebrenice, u more položeno 25 bijelih ruža

Helena Fogas

Damir Škomrlj

Damir Škomrlj

Tužna kolona kretala se od Mosta branitelja, preko Korza do Gata Karoline Riječke, gdje je u more položeno 25 bijelih ruža, na spomen na 25. obljetnicu strašnog zločinaRIJEKA – Rijeka se večeras prisjetila žrtve Srebrenice i zlokobnog 11. srpnja 1995. godine kada je, nad zasad dokumentirane 8.372 bošnjačke žrtve, počinjen jedini genocid na europskom kontinentu nakon završetka Drugog svjetskog rata.


U organizaciji vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke i PGŽ-a, Udruge mladih Bošnjaka i prijatelja grada Rijeke i PGŽ-a, Bošnjačke nacionalne zajednice PGŽ-a i uz sudjelovanje ostalih bošnjačkih organizacija održan je sinoć tradicionalni mimohod pod nazivom »Srebrenica svijetom hodi – 25 godina«.


Tužna kolona kretala se od Mosta branitelja, preko Korza do Gata Karoline Riječke, gdje je u more položeno 25 bijelih ruža, na spomen na 25. obljetnicu strašnog zločina.


Kolona za Srebrenicu
Foto Damir Škomrlj
Obilježavanje stradavanja Srebrenice u Rijeci je počelo još u ponedjeljak, kada je na postamentima na Korzu otvorena izložba fotografija »Srebrenica – 25 godina od genocida«, koja će ostati otvorena do 13. srpnja. Tada je istaknuto kako se ovim tradicionalnim projektom koji ide već 12 godina »nastoji smanjiti snaga mračnih sila koje pokušavaju umanjiti genocid koji se dogodio u Srebrenici.


Znamo da se tu radi o teškoj i bolnoj temi, ali mi moramo raditi na ovoj istini koja ukazuje na pakao koji se dogodio u srcu Europe« – poručeno je.