Vožnja do Splita

“Ride for Life” kreće u subotu točno u podne iz Bakarca

Jakov Kršovnik

Bruno Cmrk i Renato Franko / Foto MILAN ĐEKIĆ

Bruno Cmrk i Renato Franko / Foto MILAN ĐEKIĆ

Vožnjom skupljaju sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti u suradnji sa Udrugom KrijesnicaBAKARAC – Točno u podne u subotu top će u Bakarcu označiti početak 4. izdanje vožnje “Ride for Life”, u kojoj u organizaciji Moto55 Racing Teama Krešo Snimaj motociklisti dionicom D8 voze od Bakarca do Splita.


Bruno Cmrk, jedan od organizatora kaže da vožnjom pokazuju kako se sigurno vozi tom dionicom, ali ne nedostaje ni zabave. Vožnja je i humanitarnog karaktera budući da prikupljaju sredstva za djecu oboljelu od malignih bolesti u suradnji sa Udrugom Krijesnica.


Večer uoči početka motoristi su se družili u Bakarcu kako bi napunili baterije, ali i dobili sve potrebne upute za vožnju.
– Ove godine očekujemo najmanje 500 motociklista iz svih krajeva Hrvatske, ali i dosta njih iz Austrije, Slovenije, njemačke, pa i Srbije te Bosne i Hercegovine.


Društvo je dosta šaroliko. Dolazak na splitsku rivu očekuje se u večernjim satima oko 20 i 30, a usput ćemo stati i u Karlobagu, razgledati samostan sv. Josipa te pojesti odličan gulaš na rivi.


Tu je i niz sadržaja na šibenskom mostu. Tko ne ide neka mu bude žao i neka dođe iduće godine, kaže Bruno Cmrk.


Moto 55 Racing Team osnovan je 2008. godine te su kao klub ranije sudjelovali na natjecanjima u Prvenstvu Hrvatske i Europe.


– Držimo se dobro u moto svijetu, imamo više od 200 članova, živi smo i zdravi hvala Bogu. Prije korone imali smo zaista puno manifestacija, a ovo nam je trenutno jedina i glavna.


No, nije isključeno da ćemo u budućnosti oformiti klub koji će se natjecati u Prvenstvu Hrvatske, zaključio je Brumo Cmrk.


Renato Franko, predsjednik Udruge Tira iz Bakarca, podsjeća kako je top koji će dati znak za početak vožnje ugledao svjetlo dana.


– Top je bil zakopan i služil je sto let k’o btiva za privez ribarskih brodova. Onda smo ga mi kao udruga iskopali pred jedno pet-šest let. Napravili smo mu kameno postolje i sad tu stoji, svi se naslikavaju i već je postal’ svojevrsni simbol Bakarca.


I onda smo došli na ideju da start vožnje označimo pucnjem iz topa. Probno smo opalili i funkcionira, rekao nam je Renato Franko.