U Cambierievoj

Revitalizacija ex Elektromaterijala: Accor u Rijeci ulaže 18,5 milijuna eura u hotel Ibis Styles

Hina

Foto Accor Hotels

Foto Accor Hotels

Iz Accora su u ponedjeljak izvijestili da bi se hotel u Rijeci trebao početi graditi prije kraja ove godine, a neslužbeno se doznaje da će biti na lokaciji u Cambierievoj ulici broj 13ZAGREB Strateški partner svjetski poznatog hotelskog lanca Accora za srednjoistočnu Europu, Orbis Hotel Grupa i riječka tvrtka Rijeka Property potpisali su 20-godišnji sporazum o suradnji za prvi ibis Styles hotel u Hrvatskoj, u Rijeci, u koji će se investirati 18,5 milijuna eura, a trebao bi biti otvoren 2021.


Iz Accora su u ponedjeljak izvijestili da bi se hotel u Rijeci trebao početi graditi prije kraja ove godine, a neslužbeno se doznaje da će biti na lokaciji u Cambierievoj ulici broj 13.


Hotel će imati površinu od gotovo 15 tisuća metara četvornih, 150 soba, od čega 18 obiteljskih, bar, restoran, četiri konferencijske dvorane i sobe za sastanke, wellness prostor te parkirna mjesta za goste hotela i građane.
U planu je zaposliti oko 45 ljudi, koji bi prve goste mogli dočekati u drugoj polovini 2021.


»Ibis Styles je svjetski hotelski lanac poznat po pristupačnim cijenama i spoju udobnosti i prepoznatljivog dizajna, a taj dobro poznati brend omogućuje nam veliku fleksibilnost u izgradnji osobnosti hotela, bilo da se radilo o jastuku, kupaonici, baru ili sveukupnom unutarnjem dizajnu.


Imamo prostora za ispričati priču o Rijeci kroz svaki detalj, i takvog proizvoda još nema u Hrvatskoj te smo sigurni da ibis Styles donosi novu razinu kvalitete, energije i gostoljubivosti na tržište Rijeke i Hrvatske. To je naša ambicija«, poručili su iz tvrtke Rijeka Property.


Voditelj razvoja Orbis & Accor Grupe za srednjoistočnu Europu Frank Reul kazao je da su »uzbuđeni što su naši partneri odabrali brend ibis Styles te nas iz Orbisa i Accora za ovako značajan hotelski projekt«.


»Rijeka kao najveća luka u Hrvatskoj nudi istovremeno robusno poslovno okruženje te ležerne sadržaje. Definitivno vidimo još prilika za razvoj, ne samo u Rijeci i glavnom gradu, već i na području cijele Hrvatske«, ustvrdio je Reul.Iz Accora ističu da je Hrvatska jedna od najprivlačnijih zemalja za hotelske investitore, dodajući da upravljaju luksuznim Rixos Libertas resortom u Dubrovniku te da se iduće godine očekuje otvorenje Novotela u Zagrebu sa 170 soba.


Accor u portfelju ima 38 poznatih hotelskih brendova, od ekonomskog segmenta poput Ibisa, Mercure i Novotel u srednjem segmentu, te Pullman i M Gallery u premium, luksuzne brendove poput Raffles i Sofitel te lifestyle brendove 25h i MamaShelter.