Potpredsjednik Centra

Račić će tražiti smjenu intendanta Blaževića: “U Rijeci na djelu tiha koalicija SDP-a i HDZ-a”

Hina

Igor Vlajnić i Marin Račić / Foto: V. KARUZA

Igor Vlajnić i Marin Račić / Foto: V. KARUZA

Naveo je da neće sudjelovati "u tom igrokazu" te glasati protiv ostavke s odgodomPotpredsjednik stranke Centar i riječki gradski vijećnik Marin Račić najavio je da će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća glasati protiv ostavke intendanta riječkoga HNK s odgodom, već će tražiti njegovu trenutačnu smjenu.


Račić, koji u Gradskom vijeću djeluje kao vijećnik nezavisne liste Davora Štimca, naveo je da je upitan legitimitet ostanka Marina Blaževića na čelu kazališta, nakon što je najavio da odlazi na osobni zahtjev za 15 mjeseci. Kako bi svi zaposlenici HNK surađivali s njim s tim saznanjem, upitao se. Istaknuo je i da Gradsko vijeće nije prihvatilo izvješće Blaževića o djelovanju HNK, a da se sad od GV očekuje da podrži Blaževićev zahtjev za ostavkom s odgodom.


Naveo je da neće sudjelovati “u tom igrokazu” te glasati protiv ostavke s odgodom.


Marin Račić i Igor Vlajnić / Foto: V. KARUZA
Račić je ustvrdio da je u Rijeci dugo godina na djelu “tiha koalicija SDP-a i HDZ-a”. Drže si leđa, a Rijeku su podijelili tako da svim gradskim prostorima upravlja SDP-a, osim lučkim dijelom gdje upravlja HDZ. Važne direktore se imenuje “na razgovorima uz kavu”, a trebalo bi se birati najbolje ljude na javnim natječajima, istaknuo je.


Glazbenik i nekadašnji zaposlenik riječkoga HNK Igor Vlajnić, član Centra, rekao je da je Gradsko vijeće, kao nestručno predstavničko tijelo, potvrdilo članove Kazališnog vijeća riječkoga HNK kao stručnog tijela. Nakon što je Kazališno vijeće ocijenilo da se HNK loše vodi i predložilo smjenu intendanta, sad bi gradski vijećnci trebali potvrditi Blaževićevu ostavku, ali tek za 15 mjeseci, a to je paradoksalno, naveo je.


Treba izabrati nove ljude s legitimitetom, a ako Blažević ode, neće se dogoditi ništa apokaliptično, zaključio je.


Na sjednici riječkoga GV u četvrtak odlučivat će se o prihvaćanju ostavke Marina Blaževića, godinu dana prije završetka mandata, odnosno s krajem 2023. godine, a odmah potom i o njegovom trenutačnom razrješenju, na prijedlog Kazališnog vijeća.