"Zaglavili" na Krku

Putnici Ryanaira u Zračnoj luci Rijeka ostali bez aviona, ali i bez autobusa. Nisu im čak ni javili

Portal Novi list

Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Zbog vjetra koji je u nedjelju ujutro u Rijeci bio prejak za slijetanje zrakoplova Ryanaira, otkazani su letovi prema Londonu i Brusselsu, što samo po sebi i ne bi bila vijest da problem nije nastao u komunikaciji između avioprijevoznika i samih putnikaZračna luka Rijeka za ovu je nedjelju u najavi imala tri povratna leta Ryanaira koje smo ranije i najavili, iz Charleroia, Londona i Stockholma. Samo je zrakoplov iz Stockholma sletio i poletio iz riječke zračne luke, ostala dva leta su otkazana, javlja portal Croatianaviation


Zbog vjetra koji je u nedjelju ujutro u Rijeci bio prejak za slijetanje zrakoplova Ryanaira, otkazani su letovi prema Londonu i Brusselsu, što samo po sebi i ne bi bila vijest da problem nije nastao u komunikaciji između avioprijevoznika i samih putnika.


U redakciju portala Croatianaviation se javilo više putnika koji su iz Rijeke ove nedjelje trebali putovati prema Brusselsu, Zračnoj luci Charleroi, no njihov je let otkazan. Naime, zbog prejakog vjetra u Zračnoj luci Rijeka Ryanairov je zrakoplov umjesto na Krk sletio u Zračnu luku Pula.
U 11 sati zrakoplov je iz Pule poletio prema Rijeci, gdje je trebao sletjeti, pokupiti putnike za Brussels i uz dva sata kašnjenja dovesti ih na odredište, u Belgiju. Kako se vjetar nije smirivao, zrakoplov je odletio natrag u Charleroi bez riječkih putnika.


U riječkoj zračnoj luci 30tak putnika čekalo je dolazak zrakoplova, a prema informacijama iz same zračne luke, obaviješteni su kako će, u najgorem slučaju, ako zrakoplov ne uspije doći u Rijeku, autobusom biti prevezeni u Pulu i odande prema svom planiram odredištu, no na posljetku nije se dogodilo ni jedno ni drugo – riječki putnici nisu otišli u Pulu, a Ryanairov zrakoplov na kraju nije uspio sletjeti u Rijeku.


Tek nešto malo kasnije ista priča događa se i s letom Ryanaira između Londona i Rijeke. Zbog vjetra zrakoplov divertira u Pulu, a zatim iz Pule polijeće prema Zračnoj luci Stansted bez riječkih putnika.


Ono što je apsurdno jest činjenica da putnici nisu dobili nikakvu obavijest putem e-maila o otkazivanju leta i drugim mogućnostima.


Treći let Ryanaira prema Rijeci, onaj iz Stockholma, odrađen je na vrijeme što je bilo i očekivano s obzirom na to da je vjetar bio u slabljenju.