Prije od najava

Prvi zrakoplov Air Baltica trebao bi u Zračnu luku Rijeka sletjeti već iduće srijede

Alenka Juričić Bukarica

Prema sadašnjim planovima ove zrakoplovne kompanije, ova bi linija letjela do polovine rujnaPrvi zrakoplov Air Baltica trebao bi u Zračnu luku Rijeka sletjeti već idućeg tjedna, točnije u srijedu, 17. lipnja. Riječ je, naime, o avionskoj liniji za Rigu, a koji bi prema sadašnjim najavama ipak trebali krenuti čak i nešto više od mjesec dana ranije nego je to planirano, s obzirom da je početak letova Riga – Rijeka bio najavljen za kraj srpnja.


Prema sadašnjim planovima ove zrakoplovne kompanije, ova bi linija letjela do polovine rujna. Jasno, sve ovisi o popunjenosti i epidemiološkoj situaciji koja je stubokom izmijenila ovogodišnje planove letenja i prema Zračnoj luci Rijeka. Da podsjetimo, ovaj je avioprijevoznik tijekom ljetnih mjeseci prema ZL Rijeka ove godine trebao prometovati s ukupno četiri linije tjedno. Naime, u sklopu prezentacije novih letova u 2020., krajem prošle godine iz ove su kompanije najavili kako će Rijeka, uz postojeće letove za Rigu, ove godine biti direktno povezana s Vilniusom, glavnim gradom Litve.


U planu bi bila samo jedna linija prema Rijeci tjedno, međutim, latvijski nacionalni avioprijevoznik je, u međuvremenu, ipak »podebljao« nalete na Zračnu luku Rijeka te najavljivao i dvije linije tjedno u špici sezone. Jasno, koronakriza je potpuno promijenila planove te su najprije letovi za Rigu odgođeni za kraj srpnja, da bi, eto, kompanija ipak izgleda promijenila planove te počela s naletima već idućeg tjedna.
Prema Rijeci bi trebali prometovati avioni iz nove flote latvijskog avioprijevoznika tipa Airbus A220-300.