Loris Rak nije izabran za predsjednika

Prvi pokušaj konstituiranja Županijske skupštine nije uspio

Barbara Čalušić, Hina

NL arhiva

NL arhiva

Zanimnljivo je da je osim 17 vijećnika koalicije predvođene SDP-om prijedlog Lorisa Raka podržalo i troje vijećnika Nezavisne liste Ive Ribnčić, konkretno Iva Rinčić, Davor Štimac i Boris Popović



Prvi pokušaj konstituiranja Županijske skupštine nije uspio. Prijedlog Lorisa Raka kao predsjednika Županijske skupštine podržalo je 20 vijećnika, što nije apsolutna većina od 21 vijećnika koliko je bilo potrebno.


Zanimnljivo je da je osim 17 vijećnika koalicije predvođene SDP-om prijedlog Lorisa Raka podržalo i troje vijećnika Nezavisne liste Ive Ribnčić, konkretno Iva Rinčić, Davor Štimac i Boris Popović.


Sljedeći pokušaj konstituiranja Županijske skupštine zakazan je za 8. srpnja.


Komadina: Tri tjedna su dovoljna za konzultacije



Župan Zlatko Komadina izjavio je da mu je žao što Županijska skupština nije konstituirana, da je nedostajao jedan glas za izbor predsjednika skupštine.


„No, valjda je to tako. Puno je novih lista i novih ljudi. Nisu još, izgleda, sami sa sobom raskrstili tko će s kime i kako. Dogovorena je nova sjednica za tri tjedna i to je dovoljno vremena da se dogovore odbori i obave konzultacije o izboru predsjednika. Nadam da će sljedeća skupština biti uspješnija”, rekao je.


Na upit o dobivenoj potpori od ljudi s liste Ive Rinčić, Komadina je rekao da je ugodno iznenađen.


“Mislim da su pokazali konstruktivnost i žele da skupština funkcionira te vjerujem kako će takav stav ostati i na sljedećoj sjednici“. rekao je župan.