3. travnja

Prva riječka hrvatska gimnazija organizira Otvorena vrata IB programa, upisuju drugu generaciju

Ingrid Šestan Kučić

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

PRHG jedna je od 5.600 škola u 159 zemalja koje nude jedan od IB programaPrva riječka hrvatska gimnazija u ponedjeljak, 3. travnja s s početkom u 17 sati organizira Otvorena vrata IB programa.


Riječ je o srednjoškolskoj ustanovi koja je akreditirana škola za International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP) i jedna je od 5.600 škola u 159 zemalja koje nude jedan od IB programa. Kao dio zajednice IB World Schools, Prva riječka hrvatska gimnazija dijeli zajedničku filozofiju – predanost visokokvalitetnom, izazovnom, međunarodnom obrazovanju.


IB Diploma pruža pripremu za sveučilišne studije u cijelom svijetu, a u Hrvatskoj je usklađena i s državnom maturom. Program traje dvije godine i namijenjen je učenicima koji su uspješno završili drugi razred srednje škole.

Nastava se odvija na engleskom jeziku, a učenici, uz tri temeljna predmeta, biraju još šest predmeta na višoj ili standardnoj razini prema svojim interesima i fakultetskim afinitetima.


Grupe učenika su kompaktne i nastavnicima je jednostavno pratiti i podržavati individualni napredak učenika.


Nastavnici, kroz dvije godine programa, pripremaju učenike i učenice za završni ispit koji je standardiziran i jednak za sve IB škole, a na Otvorenim vratima bit će prisutni i nastavnici koji će pružiti sve potrebne informacije o programu i predmetima, ali i trenutni učenici programa koji će podijeliti svoja dosadašnja iskustva.


Upisati se mogu svi učenici sa završenim drugim razredom srednje škole iz gimnazijskih i strukovnih srednjih škola.