Brza medicinska pomoć bez najave

Prva hrvatska walk-in klinika za akutnu medicinu počela s radom u Rijeci

Barbara Čalušić

Doc. dr. Ivana Žitinić, osnivačica i direktorica Klinike / Foto V. KARUZA

Doc. dr. Ivana Žitinić, osnivačica i direktorica Klinike / Foto V. KARUZA

Riječ je o jedinstvenoj zdravstvenoj ustanovi na ovom području, specijaliziranoj za walk-in i concierge usluge, odnosno za pristup brzoj medicinskoj pomoći bez najave, te podršku osobnog medicinskog asistenta 0-24h putem komunikacijskih kanala i dolaska u kućni posjetRIJEKA AlphaMedic prva je hrvatska walk-in klinika za akutnu medicinu koja je jučer i svečano otvorila svoja vrata u Zametskoj ulici 13 u Rijeci. Kako kaže njezina osnivačica i direktorica doc. Dr. Ivana Žitinić, inače specijalistica hitne medicine, klinika je službeno počela s radom 2. travnja, a riječ je o jedinstvenoj zdravstvenoj ustanovi na ovom području, specijaliziranoj za walk-in i concierge usluge, odnosno za pristup brzoj medicinskoj pomoći bez najave, te podršku osobnog medicinskog asistenta 0-24h putem komunikacijskih kanala i dolaska u kućni posjet.


– Nadam se da će AlphaMedic postaviti nove standarde u pružanju medicinskih usluga na ovom području. Walk-in i concierge usluge standard su u Sjedinjenim Državama već više od 50 godina, a naš cilj je pokušati prenijeti taj koncept i kod nas, istaknula je Žitinić koja je više od deset godina radila na riječkom Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu te je dobro upoznata s potrebom pacijenata za hitnim uslugama, posebno u ljetnim mjesecima kad na našem području boravi više od milijun turista.


– Concierge usluge u medicini podrazumijevaju kućne posjete u kojima liječnik napravi sve potrebne pretrage, podiže potrebne lijekove, a svi nalazi pacijentu se dostavljaju putem digitalnih komunikacijskih kanala. Uz pomoć malog brzog laboratorija u mogućnosti smo na licu mjesta obaviti krvne pretrage, a surađujemo i s validnim laboratorijem. Također na licu mjesta možemo obaviti ultrazvuk, napominje Žitinić.
Osim brze medicinske podrške, AlphaMedic pacijentima osigurava i inovativne nekirurške tretmane, kao i tretmane za jačanje imuniteta i ublažavanje zdravstvenih problema. Pacijenti mogu dolaziti sa i bez najave, a kako kaže Žitinić u proteklih mjesec dana usluge AlphaMedica najčešće su trebali zaposleni ljudi u dobi od 30 do 50 godina i osobe koje žive u Rijeci, ali nisu hrvatski državljani.