Kaznena prijava

Provalio u kafić u centru Rijeke, ukrao boce vrijedne 4.500 kuna pa pijančevao po gradu

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto Novi list

Ilustracija / Foto Novi list

Temeljem raspisane potrage osumnjičenik je jučer zatečen na autobusnom kolodvoru u Rijeci te je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanjeDjelatnici riječke Prve policijske postaje dovršili su kriminalističko istraživanje i kazneno prijavili 41-godišnjaka osumnjičenog za tešku krađu provaljivanjem, a koji se namjerio na alkohol i potom pijančevao po gradu.


Sumnjiči se da je 29./30. travnja, u središtu Rijeke, provalio u skladište ugostiteljskog objekta u vlasništvu 54-godišnjaka iz kojega je ukrao više boca alkoholnih pića u vrijednosti oko 4.500 kuna.


Temeljem raspisane potrage osumnjičenik je jučer zatečen na autobusnom kolodvoru u Rijeci te je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje.
Tijekom obrade je utvrđeno da osim teške krađe počinio i više prekršaja. Naime, 41- godišnjak je na javnom mjestu pijančevao, kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a k tome više od dvije godine nije regulirao boravište na području Rijeke.


Po završetku istraživanja, protiv 41-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu poradi teške krađe, a osumnjičenik je i prekršajno sankcioniran sukladno odredbama Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.