Šetnja

Prošeći se s manun: U subotu se u Viškovu šeće po Lončevoj griži

Portal Novi list

Pogled koji se pruža s vidikovca

Pogled koji se pruža s vidikovca

S vidikovca iznad sela Skvažići pruža se prekrasni pogled na kvarnerski akvatorij, grobničke alpe, grad Grobnik, masiv Učke i ĆićarijeU subotu, 19. lipnja 2021. godine Turistička zajednica općine Viškovo organizira šetnju naziva „Prošeći se s manun – šetnja po Lončevoj griži“.


Polaskom iz Stare škole u Saršonima u 9.00 sati, uz vodstvo našeg vodiča Radovana Brnelića, okupljeni će se uputiti u ugodnu šetnju novom kružnom stazom na Lončevoj griži.


Lončeva griža šumoviti je greben koji s karakterističnim kraškim oblicima dominira sjeveroistočnim predjelima općine Viškovo.

“Pod ugodnim okriljem šumske hladovine uputit ćemo se u pješačenje stazama omeđenim stoljetnim suhozidima i vrtačama.


Šumski putovi označeni putokaznim oznakama odvest će nas na vidikovac iznad sela Skvažići s kojeg se pruža prekrasni pogled na kvarnerski akvatorij, grobničke alpe, grad Grobnik, masiv Učke i Ćićarije.


Poučna staza s interpretacijskim tabelama ispričat će priču o nekadašnjem kamenolomu, klesarima i kavadorima, a dojam će upotpuniti izložba klesarskih i kavadorskih alata te jedinstvena galerija na otvorenom s karakterističnim motivima Viškova, radovima Udruge likovnih umjetnika amatera „Braća Baštijan“.


Pridružite nam se na ljetnom điru po Lončevoj griži i upoznajte s nama neotkrivene predjele Viškova”, pozivaju iz Turističke zajednice Viškova.Pošto se pješači šumskim stazama, preporuka je obuti visoku i čvrstu obuću.