Destinacija zdravlja

Promovirana nova brošura na engleskom i njemačkom jeziku

Slavica Bakić

Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera je, također, uz Polikliniku Bagatin, bio i zlatni sponzor ovogodišnjeg IMTJ Medical Travel Summita, najveće konferencije zdravstvenog turizma u svijetu

RIJEKA – Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, uz Polikliniku Bagatin, zlatni je sponzor ovogodišnjeg IMTJ Medical Travel Summita, najveće konferencije zdravstvenog turizma u svijetu, koja se od 1. do 3. prosinca održavala u Berlinu. Konferencija na kojoj je sudjelovalo više od 350 sudionika iz 55 zemalja svijeta s medicinskog, facilitatorskog, znanstvenog i marketinškog područja, te stručnjaci iz raznih klastera, turističkih zajednica, osiguravajućih društava, komunikacija i ostalih povezanih područja zdravstveno-turističke industrije, bila je i prva prilika da Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera prezentira svoju novu brošuru na engleskom i njemačkom jeziku.Uz Klaster, zdravstveno-turističku ponudu Primorsko-goranske županije predstavljala je i Turistička zajednica Kvarnera.

Podijeliti znanje


– IMTJ Medical Travel Summit okuplja eminentne stručnjake kako bi podijelili svoje znanje i iskustvo te osigurali dugoročni razvoj ove industrije. Uz predavanja 42 govornika te po četiri bloka predavanja i diskusija svakoga dana održavanja konferencije, sudionici su se mogli upoznati s najboljim praksama, EU direktivama, razvojem klastera, budućnosti zdravstveno-turističke industrije, željama pacijenata i mnogim drugim ključnim temama iz zdravstveno-turističke industrije te ostvariti korisne poslovne kontakte – kaže dr. Vladimir Mozetič, predsjednik Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera, koji s menadžerom Klastera Alfredom Frankovićem sudjeluje na ovogodišnjem IMTJ-u.IMTJ summit do sada se održavao u Dubaiju, Londonu i Madridu te prošle godine u Ateni, a 2017. godine domaćin konferencije koju organizira vodeći svjetski portal sektora medicinskih putovanja i zdravstvenog turizma IMTJ – International Medical Travel Journal, bila je Opatija i to upravo zahvaljujući Klasteru zdravstvenog turizma Kvarnera. U Opatiji se na konferenciji okupilo više od 250 predstavnika svjetskih ustanova i poduzeća iz industrije zdravlja i turizma iz više od 40 zemalja svijeta, čime se hrvatska kolijevka zdravstvenog turizma svrstala uz bok vodećih svjetskih destinacija. Bila je to i prilika za veliku promociju Kvarnera kao destinacije zdravlja.

Razvitak ponude


Godinu dana ranije, 2016. godine, Klaster je, nakon nepune dvije godine djelovanja, osvojio na IMTJ-u svoju prvu nagradu u kategoriji »Zdravstveni i medicinski turistički klaster godine«.– Bio je to dokaz kako Klaster uspješno izvršava svoju misiju, osiguravajući još bolji razvitak ponude zdravstvnog turizma naše regije i pozicionirajući se na europskoj karti destinacija zdravstvenog turizma – kaže dr. Mozetič, dodajući da se dvije godine kasnije Klaster u istoj kategoriji našao u finalu, i to uz Malaysia Healthcare Travel Concil i Gran Canaria SPA Wellness & Health Association.Nagradu IMTJ na konferenciji u Opatiji dobila je i članica Klastera, Poliklinika Rident, kao najbolja međunarodna dentalna klinika, dok se Lošinj našao među finalistima u kategoriji Zdravstveni i medicinski turizam: destinacija godine.