NANORI

PROJEKT STEM BAJKA Dan nanotehnologije u nedjelju na Kampusu

P. N.

Kampus / Snimio Mateo LEVAK

Kampus / Snimio Mateo LEVAK

Sveučilište u Rijeci poziva sve srednjoškolce, posebno maturante, da u nedjelju prijepodne prošetaju do Kampusa, gdje će imati prilike u neposrednoj komunikaciji s profesorima i studentima dobiti više informacija o studijskim programima iz STEM područja

U nedjelju9. listopada 2022. od 10 do 12 sati na Kampusu Sveučilišta u Rijeci (zgrada Sveučilišnih odjela, Ulica Radmile Matejčić 2) bit će održan međunarodni Dan nanotehnologije.


 


Sveučilište u Rijeci će putem Centra za mikro i nanoznanosti i tehnologije (NANORI) biti domaćin studijskog posjeta za članove organizacija civilnog društva i sve partnere na projektu STEM BAJKA. 


 


Prijavitelj projekta je Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin, a partneri su: Sveučilište u Rijeci, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Grada Gospića, Gačanka Otočac, Udruga za razvoj zajednice, kreativno i umjetničko izražavanje i ekologiju “Sunce”, Grad Ogulin, Pučko otvoreno učilište Ogulin i Zavičajni muzej Ogulin. 


 


U sklopu programa bit će održano:


  • predstavljanje NANORI-a
  • predavanje “Mikro i nanotehnologije: tehnološka revolucija za bolju budućnost”, koje će održati prorektor za strateške projekte Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Saša Zelenika
  • radionice i posjet  laboratorijima Fakulteta za fiziku i NANORI-a
  • predstavljanje studijskih programa iz STEM područja (Tehnički fakultet, Fakultet za matematiku, Fakultet informatike i digitalnih tehnologija, Fakultet za fiziku, Odsjek za politehniku)

 


Sveučilište u Rijeci poziva sve srednjoškolce, posebno maturante, da u nedjelju prijepodne prošetaju do Kampusa, gdje će imati prilike u neposrednoj komunikaciji s profesorima i studentima dobiti više informacija o studijskim programima iz STEM područja koje nudi Sveučilište u Rijeci, a također i posjetiti laboratorije ili sudjelovati na radionicama, do popunjenja grupa.