Završetak prve faze

Projekt Rinkuzija: Koncert u centru Rijeke okupio mlade i stare

Ervin Pavleković

snimio Marko Gracin

snimio Marko Gracin

Projekt Rinkluzija uključuje korisnike romske nacionalne manjine i korisnike većinske populacije kojima je pružena besplatna neformalna glazbena edukacija s ciljem poticanja kreativnosti, pozitivnog psihofizičkog razvoja te aktivnog uključivanja u društveni kulturni život zajednice u kojoj žive.Na križanju Korza s Trgom 128. brigade održan je koncert povodom uspješnog završetka prve faze projekta Rinkluzija koji je započeo u srpnju prošle godine, a okupio je djecu i mlade zainteresirane za učenje sviranja raznih instrumenata.


Sam projekt Rinkluzija formalno je započeo u srpnju prošle godine, dok su radionice, kojih je dosad održano trideset i dvije, započele u rujnu prošle godine. U radionicama je sudjelovalo dvadeset i sedmero polaznika, djece i mladih, podijeljenih u dvije skupine, stariju i mlađu. Polaznici su učili svirati bubanj i bas gitaru u individualnim radionicama, dok su se udaraljke, tarabua, djembe i cajon, učile u grupnim radionicama.


Foto Marko Gracin


Projekt Rinkluzija uključuje korisnike romske nacionalne manjine i korisnike većinske populacije kojima je pružena besplatna neformalna glazbena edukacija s ciljem poticanja kreativnosti, pozitivnog psihofizičkog razvoja te aktivnog uključivanja u društveni kulturni život zajednice u kojoj žive. Također, cilj je i glazbeno stvaralaštvo koje se temelji na fuziji romske tradicionalne glazbe i modernih gkazbenih pravaca.


foto Marko Gracin
Projekt Rinkluzija sufinanciran je od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade, i socijalnu politiku, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.


foto Marko Gracin